Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu’nda örnek bir proje hayata geçirildi. ‘Pasta-börek sizden, çaylar bizden. Çıkarımlarını Paylaş’ projesi verimlerini almaya başladı.

Okul idare ve personelinin hayata geçirdiği bu proje ile veli-okul kaynaşması sağlanıyor, hem de okumaya teşvik ediliyor. Projeyi yürüten sınıf öğretmenleri Elif Ebru Çiftçi ve Bahtışen Sevimli Güven:’’ Projenin amacı olarak, eğitimin önce aileden başlar sözünden yola çıktıklarını, velilerin çocuklarına ‘rol model’ olabilmelerini sağlamak, okuma alışkanlıklarını geliştirebilmenin hedeflendiğini ifade ettiler.

Bu proje çerçevesinde ayda bir kişisel gelişim kitaplarından biri seçilerek, bu kitap veli ve öğretmenler tarafından okunuyor. Okunan kitap ‘Pasta-börek sizden, çaylar bizden. Çıkarımlarını Paylaş’ sloganı ile okulda ki toplantı odasında bir araya gelen katılımcılar, kitapla ilgili duygu ve düşünceleri ifade ederek paylaşımlar yapıyorlar.

Bu ay ki proje için belirlenen kitap ise Özgür Bolat’ın ‘Beni Ödülle Cezalandırma’ kitabıydı. Kitabı okuyan veli, öğretmen ve idareciler bir araya gelerek hoş sohbet içerisinde, hem kitap ile ilgili değerlendirme ve görüşlerini paylaşabilme fırsatı ile birlikte hem de öğretmenler velilerini yakından tanıma fırsatını da yakalamış oldular.

Projeden çok memnun kaldıklarını ifade eden öğrenci velileri, kendi çocuklarına yanlış yaklaşımlarda bulunduklarının farkına vardıklarını da aktarırken emeği geçen herkese teşekkür ettiler.