Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından oluşturulan “Kök Hücre Aile Projesi”nin ilk eğitimi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen eğitime, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Başkonak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Duran Ali Yıldırım, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Ali Bayer, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Özdemir, Doç. Dr. Hatice Yalçın, Av. Ayşe Özyurt, Sosyolog Meral Çelebi, Aile Danışmanı Beyza Koçak, NLP Uzmanı Zeliha Akcan ve evli çiftler katıldı.

Eğitimde, ailenin sağlıklı oluşturulması ve sağlıklı devam etmesine yönelik danışmanlık faaliyetleri sağlanırken, ‘Evlilik Öncesi Eğitimin Önemi’, ‘Evlilikte Dinimizin Rolü, Kutsal Aile Bağları, Vefa, Sadakat, Sevgi, Sabır, Merhamet, Adalet’, ‘Aile İçi İletişim’, ‘Evlilikte Rol Dağılımı ve Uyum’, ‘Evlilikte Şiddet ve Öfke Kontrolü’, ‘Moral ve Motivasyon Eğitimi’, ‘Evlilikte Ortak Kültürü Oluşturup Dengeyi Sağlama’, ‘Aile Hukuku’, ‘Evlilikte Cinsellik’, ‘Medya Okuryazarlığı ve Bilinçli Alışveriş’ ve ‘NLP Yöntemiyle Boşanmış Bireylere Kabullenmenin Öğretimi’ konuları anlatıldı.

Karaman’da şiddetli geçimsizlik, terk etme, aldatma ve onur kurucu davranışlar nedeniyle aile kavramının zarar gördüğü ifade edilirken, aile değerlerinin geliştirilmesi için evlilik hazırlığındaki çiftler ve evliliğini sonlandırmış bireylerin proje çalışma grubunu oluşturdukları söylendi.