Özel Gevher Hatun Koleji Akdeniz bölgesinde yapılan matematik olimpiyatlarında  1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak büyük bir başarının daha altına imzasını attı. Gevher Hatun Koleji; 3 Mayıs Cumartesi günü, 480 öğrencinin katılımıyla Alanya’da yapılan UMATYA (Ufuk Matematik Yarışmasında)  dan  3 madalya kazanarak Karamanın gururu oldu. UMATYA sonuçlarına göre Gevher Hatun Koleji öğrencilerinden Didar Yılmaz gümüş, Ece Bengisu Gülcan bronz ve Mustafa Talha Arıkan bronz madalya almaya hak kazandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ali Celal ÖZTAN “Okulumuz Matematik dalında artarak devam eden başarılarına bir yenisini daha ekledi. İl geneli ve  bölge akıl oyunlarındaki başarılı sonuçlarından sonra Akdeniz bölgesinde yapılan UMATYA da 3 madalya alarak sadece Karamanda değil Akdeniz de başarılı olduğumuzu kanıtladık. Özel Gevher hatun Koleji olarak matematik olimpiyat çalışmalarımızın meyvesini toplamaya devam ediyoruz. Başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu türlü organizasyonlar öğrencilerimizin ufuklarını geliştirirken, gelecek hayatlarında yapacakları çalışmalara ışık tutmaktadır. Gevher Hatun koleji sadece matematikte önde değil her alanda en öndedir. Özel okulculukta yapılması gerekenlerin sonucunu aldığımız için çok mutluyuz. Zaferlerle dolu bir okulda hep sahnenin arkasında kalan ve başarıyı kendinden bilmeyen, fakat fedakarca çalışmayı da ihmal etmeyen eğitim neferi öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimize de başarılarının devamını diliyorum.  Bu başarıyı Karaman halkına hediye ediyoruz.” dedi. 
Sonuçların kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Matematik Zümre Başkanı Oruç Akbaba;

 ‘’ Bu tür yarışmalarda madalya kazanmak ancak uzun ve yoğun çalışmalar sonucunda mümkün olabiliyor. Türkiye geneli yapılan bu yarışmadan 3 madalya ile dönmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Madalya kazanan ve yarışmada ellerinden geleni yapan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.
Yarışmada Gümüş Madalya alan Didar YILMAZ “ Matematik olimpiyatları çok farklı bir çalışma istiyor. Bu işi severek yapmalısınız. Planlı ve programlı bir çalışmanın arkasından böyle bir başarı beni çok mutlu etti. Başarımda Okulumun ve öğretmenlerimin büyük katkısı var. Öğretmenlerimiz bizimle birebir ilgilendiler. Matematiğe bakış açımızı değiştirdiler. Bu okula başlamadan önceki hedeflerimle, şu anki hedeflerim arasında dağlar kadar fark var. İyi ki bu okulu tercih etmişim. Artık büyük düşünüyorum. Ülkemi dünyada en iyi temsil etmek için elimden gelen her türlü çalışmaya talibim. Bana bu ufku veren okuluma ve öğretmenlerime canı gönülden teşekkür ederim. Gevher hatun öğrencisi olmak ayrıcalıktır. Biz bu ayrıcalığı fazlası ile yaşıyoruz.” dedi.