Aktif Eğitimciler sendikası Karaman İl Temsilcisi Cumhur Akıl ve yanındaki komisyon üyeleri Ermenek Zeyve Pazarında, Ermenek ve çevresindeki ilçelerden gelen üyeleri ile yemekte buluştu.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Cumhur AKIL sendika üyelerinin ve eğitimcilerin Milli Eğitimde yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen üzerine düşen görevleri özveri ile yerine getirdiklerini, nesil adına hiçbir zaman ümitsizliğe düşmediklerini ve ilk günkü heyecanla tüm eğitim çalışanlarının görevini yaptığını söyledi.

Her başarılı işte olduğu gibi ortak aklın ve takım çalışmasın önemli olduğunu ve bu açıdan ilçelerdeki arkadaşlarla bir araya gelinerek ortak akıl toplantılarının periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

Görevlerinden alınan okul müdürleri konusuna da değinin Akıl, okullar için gece gündüz çalışan birçok okul müdürünün adeta cezalandırıldığını, haksız uygulamalara karşında sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Vatana hizmet borcunun birtakım koltuklara makamlara bağlı olmadığını, yasal süreç sona erene kadar görevden alınan yöneticilerin ise, en iyi şekilde millete bu zamana kadar yaptıkları gibi hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı.

Yeni MEB yasası ile ilgilide üyeleri bilgilendiren Akıl şu noktaya dikkat çekti:  “Torba yasa ile aday öğretmenlere sözlü sınavın getirildiğini zaten öğretmenlerin zor bir süreçten geçerek öğretmen olduklarını ülkemizde mülakatın daha önceleri nasıl yapıldığını gördük. Bu uygulamanın yüz binlerce öğretmeni kaygılandırıyor. Aday öğretmenlerin adaylığının kriterleri siyasi olan mülakatla kaldırmasının eğitim ve öğretime hiçbir pozitif katkısı olmayacaktır.”

Altyapısı iyi planlanmamış öğretmene rotasyon gibi sınırları belli olmayan bir  uygulamanın birçok  sıkıntıyı beraberinde getireceğini söyleyen Akıl, “Rotasyona harcanacak mali kaynağın mesleki itibara katkı sunacak, moral değerleri artıracak şekilde ve  eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesinde kullanılmasının eğitime daha çok hizmet edecektir” şeklinde konuştu.