Karaman Kent Konseyi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen eğitim programları kapsamında Özel Babaoğlu Ortaokulunda, okul idaresi ve öğrencilere yönelik bir eğitim semineri düzenlendi. Seminer, İl Ticaret Müdürü Yusuf Arı tarafından verildi. Programa; Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Bilinçli Tüketici Meclisi Başkanı Başak Kızık ve üyeleri İlknur Algan Elif Ermut, İl Ticaret Müdürlüğü çalışanları, Özel Babaoğlu Okulu yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer öncesinde konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyinin yürütmüş olduğu çalışmalardan bahsederek: "Kent Konseyi olarak, toplumumuzun her kesimine rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilen bir yapıya sahibiz. Geliştirdiğimiz projelerle toplum yararına birçok alanda faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de ilk tüketici meclisini biz kurduk. Kurmuş olduğumu Bilinçli Tüketici Meclisimiz ile okullarda, esnaf ziyaretlerinde, mahalle ve ev ziyaretlerinde Tüketici Hakları konusunda kapsamlı eğitimler veriyoruz" dedi.
Konukseven, Karaman'da yaşayan bireylerin tüketici hakları konusunda yeteri kadar bilinçli olmadığına vurgu yaparak: "Yaptığımız araştırmalar sonucunda, ilimizde tüketiciler herhangi bir mal ve hizmet satın aldığı zaman yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında yapılması gerekenler konusunda son derece bilinçsiz. Tüketici hakları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz" dedi.
Programda tüketici hakları ile ilgili önemli bilgiler veren İl Ticaret Müdürü Yusuf Arı; tüketicilerin, karşılaştıkları sorunlar karşısında izlemeleri gereken yol ve yapılması gerekenler konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.