Karaman TEMA İl Temsilciliği'nin ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genç Tema Topluluğunun destek verdiği eğitim sürecinde, interaktif yöntemlerle çocuklarda doğa bilincini pekiştirecek etkinlikler gerçekleştirildi. 
Tema Vakfı Karaman İl Temsilci yardımcısı  olan okul Müdürü Havva Nur Sezer yaptığı açıklamada; “Erken çocukluk döneminde çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmek ve öğrencilerimizin bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için her fırsatı kullanıyoruz.2 yıldır devam ettiğimiz projemizin kış aylarında da sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile okulumuzda mini kış bahçesi oluşturduk. Öğrencilerimizin farklı özelliklerdeki  iç mekan bitkilerini tanıyacakları, bakım sorumluluğunu üstlenecekleri  ve doğal gözlem yapacakları örnek bir uygulama alanı yapmayı amaçladık.” dedi. 
Tema Vakfı Karaman İl Temsilci Yardımcı Halil Başkalkan ”Bu duyarlı çalışma ile projenin sürdürülebilirliliğini sağlayan üniversite anaokulumuzu kutluyorum ve tüm okullara örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.