“Anne Kız Birlikte Okuyor Birlikte Yarışıyor” İlmihal yarışmasının finali gerçekleştirildi. Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral’in de katıldığı finale kalan 10 anne kız takımı arasında yapılan ilmihal konulu bilgi yarışması büyük bir heyecan ve ilgiyle yapıldı.

Çocuğun eğitimi evde başlar sloganı ile çıkılan bu yarışmada katılan velilerde çocuklarıyla birlikte olup birlikte yarışmanın hazzını yaşadılar. Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali kitabından belirlenen konular üzerine öncelikle 1.eleme sınavı yapıldı. İlk 10 'a giren anne-kız grupları arasında ilmihal konulu bilgi yarışması yapıldı.

15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alime Kaya, amaçlarının çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu, öğrencilerimizi iki kanatlı kuş gibi güzel yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni nesle eski metotla dinimizi anlatamayız, öğrencilerin dikkatini çekebilmek için yarışma güzel bir metot ve gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de bundan faydalanarak dinimizin en güzel şekilde tebliğini yapmış oluyoruz.” dedi.  Bu güzel evlatlarımızı güzel bir şekilde yetiştiren ailelerine de bu yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yarışmada dereceye giren, 1. olan Anne-Kız takımına yarım altın, 2. olan Anne-Kız takımına çeyrek altın, 3. olan Anne Kız takımına çeyrek altın hediye verildi. Finale kalan diğer Anne-Kız takımlarına ise sürpriz hediyeler verildi.

Yarışma çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.