Anadolu İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (ANSİFED) Genel Sekreteri Mehmet Ulaşan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. ‘Gençliğin istihdamı, gençlerde girişimcilik ve iş dünyası’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Ulaşan, ANSİFED’in Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) çatısı altında Ülke kalkınmasının temelini oluşturan ekonomik yapılanmanın geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları yaptığını, üye işletmeleri ve girişimcileri global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi amaçladığını belirtti.
Ulaşan, üniversite öğrencilerinden günün gelişmelerini iyi takip etmelerini isteyerek “Hayatta ve iş hayatında başarılı olmak için içimizdeki girişimcilik ruhunu harekete geçirmeniz gerekiyor. Üniversitede öğrendiklerinizi hayata geçirmediğiniz zaman toplum içinde sıradan bir insan oluruz, Teoride öğrendiklerimizi pratikte yaşama geçirdiğimiz zaman toplum içinde ve iş hayatında farkındalık yaratırsınız. İşte bu farkındalık girişimci ruhu temsil eder” diye konuştu.

Ulaşan, iş kurmayı düşünürken para kazanma odaklı değil de insanlara fayda odaklı iş düşünülmesi gerektiğine de vurgu yaparak; “İş kurarken para kazanma odaklı değil, de insanlara fayda odaklı iş kurarsanız iş gerçekleştiğinde para zaten kazanılır. Okul hayatında da puan almak için ders çalışmayın, ders kitaplarını ve içindekileri anlamaya, öğrenmeye çalışın böyle yaptığınız takdirde okul sonrası tüm hayatınıza olumlu katkı sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca girişimcilik ruhunun cinsiyete, yaşa ve kişiye göre olmadığını da savunan Ulaşan, isteyen herkesin bunu başarabileceğini, tek gerekenin azimli bir şekilde çalışmak olduğunu da sözlerine ekledi.