Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan Açıköğretim Kitap Satış Bürosu düzenlenen törenle açıldı. Merkezde, 20 farklı kategoride 746 kitap bulunuyor.

Yunus Emre Kampüsünde yer alan Rektörlük binasının altındaki büronun açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı katıldı.

“Üniversitemizin böyle bir birime ihtiyacı vardı”

Açılışta konuşan Rektör Gündoğan, Açıköğretim Kitap Satış Bürosunun estetik bir tasarımla yapıldığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Üniversitemizin gerçekten böyle bir birime ihtiyacı vardı. Açıköğretim kitaplarının nereden temin edileceğine yönelik çok soru alıyorduk. Online satış işlemi zaten gerçekleştiriliyordu ama öğrenciler bu kitapları doğrudan eline alıp inceleme fırsatı bulamıyordu. Burası, aslında insanlara bu fırsatı da tanımış olacak. İsteyen, kitapları istedikleri gibi inceleme şansı sunacak. Bundan dolayı ‘Açıköğretim Kitabevi’ de diyebiliriz aslında. Bu anlamda Açıköğretim kitaplarının online satışının yanında doğrudan satışını da gerçekleştireceğimiz bir merkezimiz olacak. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada çalışacak arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum” dedi.

“20 farklı kategoride 746 kitap mevcut”

Çok geniş yelpazede hazırlanan Açıköğretim kitaplarının bu büroda sergileneceğini aktaran Açıköğretim Fakültesi Kitap Sisteminden Sorumlu Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Murat Akyıldız ise “20 farklı kategoride toplam 746 kitabımız var. Misafirlerimiz, bu kitapların tamamına büromuzdan ulaşabilecekler. Ayrıca misafirlerimiz kitapları incelerken ya da beklerken çay, kahvelerini yudumlayabilecekleri kitap kafe formatında bir yer oldu. Kitap satışlarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada bulunmayan kitapları da hemen temin ediyoruz. Kitap satış işlemi ise kredi kartı ile gerçekleştirilebilecek. Nakit olarak ödeme yapmak isteyenler, büronun hemen yan tarafında bulunan bankadan ödeme yapıp, edinecekleri makbuz ile kitaplarını satın alabilecekler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Gündoğan, Açıköğretim Kitap Satış Bürosu hakkında bilgiler alarak büroyu inceledi.