İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi
 
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, değerlendirme toplantıları kapsamında okul müdürleriyle bir araya geldi. 

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, başkanlığında Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda  gerçekleşen değerlendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Eğitim Denetmenleri, Şube Müdürleri ve tüm okul müdürleri katıldı.

Açış konuşmasında,  ülkenin en önemli stratejik gücünün, iyi eğitilmiş genç nüfusu olduğunu belirten Sultanoğlu; “Türkiye’nin gelecekte söz sahibi, güçlü bir ülke olabilmesi için bu gücün iyi değerlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması gerekir. Bu konuda eğitim liderlerine ve eğitimcilere büyük görev düşmektedir.” dedi..
 

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasının devamında: “Öğrencilerimizin eğitilmesi konusunda hepimiz sorumluyuz. İl Milli Eğitim Müdürü olarak ben kendimi birinci dereceden sorumlu görüyorum. İşimiz sadece öğrencilerin eğitimi değildir. Hayat boyu öğrenme kapsamında, vatandaşlarımızın eğitilmesinden de sorumluyuz. Bu günün eğitimi yediden yetmişe bütün vatandaşlarımızı kapsamaktadır. Eğitimi belli yaş grubuyla sınırlandırmak doğru olmaz.” dedi.

Başarının tek bir ölçütü olmadığını belirten Sultanoğlu: “Başarıyı sadece akademik anlamda üst seviyeye çıkmak olarak düşünürsek, temel insani değerlerden yoksun, saygıyı sevgiyi bilmeyen toplumdan kopuk doktorlar, mühendisler yetiştiririz ki bu eğitimde hedeflediğimiz bir sonuç değildir. Başarı, öğrencilerimizin potansiyelini üst seviyede gerçekleştirmesini sağlamaktır. Bize düşen öğrencilerimize bu imkanı sunmak, onların önünü açmaktır.” dedi.

Temel ve ortaöğretimin sayısal verilerinin detaylı olarak ele alındığı toplantıda, okul müdürleri kendi okullarıyla ilgili verileri değerlendirdi. Müdürler, kendi okulları ve ilin eğitiminin zayıf yönlerini güçlendirmek için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular. 

Toplantı Sultanoğlunun, katılanlara teşekkür etmesi ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirilmesi temennisiyle sona erdi.