İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve beraberindeki heyet Sarıveliler İlçesindeki eğitim kurumlarının faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürler toplantısına katılarak ilçe okullarında incelemelerde bulundu.

İki gün süren toplantı ve incelemeler İl Milli Eğitim Müdürünün başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Balkaya’dan eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ve Göktepe Belediye Başkanı Bayram Şahin’in makamlarında ziyaret ederek eğitime verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür etti.

Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliği yaptı toplantıların ilki, İlçedeki okul ve eğitim kurum yöneticileriyle gerçekleştirildi. Toplantıda okulların eğitim faaliyetleri değerlendirilerek yöneticilerle görüş alış verişinde bulunuldu. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürler toplantısına geçildi. Toplantıda ilçe okullarındaki eğitim faaliyetleri, yeni sisteme göre okul dönüşümleri, okul derslik planlamaları, 2013 yatırımları görüşüldü.

Toplantıların ardından İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet ilçe merkezi, kasaba ve köylerdeki okulları gezerek incelemelerde bulundular. Okullardaki yöneticilerle görüşüp eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. İl Milli Eğitim Müdürü okullarda öğretmenleri de ziyaret ederek onların istek, öneri ve beklentilerini dinledi.

İl Müdürü Sultanoğlu öğretmenlerle yaptığı görüşmelerde öğretmenlik mesleğinin fedakarlıkla  özdeşleştiğini  belirterek;  “Memleketin neresinde olursa olsun ihmal edeceğimiz tek bir öğrencimiz bile yoktur. Her bir çocuğumuz bizim için son derece kıymetlidir. Siz değerli öğretmenlerimiz, bu bilinçle buralarda imkanlarınız kısıtlı da olsa fedakarca hizmet ediyorsunuz. Sizleri takdir ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin heyecan ve gayretlerini görünce Karaman’da eğitim kalitesinin kısa zamanda artacağına inancım kesinleşmiştir.” şeklinde konuştu.

İnceleme ve ziyaretlerin sona ermesiyle İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet gösterdiği yakın ilgiden dolayı Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya’ya teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.