Asım Sultanoğlu yaptığı konuşmada''Anne-babalar çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içine girmelidirler.
Karne gününde takdir ve teşekkürlerle dolu karne getiren çocuklarımız olacağı gibi, düşük notlu karneleri olan çocuklarımız da olacak. Karneleri iyi olan çocuklarımız hediye ve ödüllerle karşılanırken, iyi olmayanlar da ceza ile karşı karşıya kalmamalıdır. Yargılama, cezalandırma, eleştirme ve olumlu ile karşılaştırma ailelerimizin yaptığı eğitim yanlışlarındandır. Hâlbuki her koşulda, anne-babalar çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içine girmelidirler. Unutmamalıyız ki zayıf bir karne, ebeveynlerden çok, çocuğun duygu durumunda farklılıklara yol açacaktır. Kendini yetersiz hissetme, mutsuzluk, umutsuzluk, derslerden uzaklaşma dışında bir de çevreden aldığı veya alabileceği olumsuz tepkilere karşı kendini koruma çabasına girecektir.

Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil; öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirme olarak algılanmalıdır. 
Sevgili Anne-babalar,
Kendi öğrencilik yıllarınızı ve karnelerinizi hatırlayıp, çocuğunuzla empati kurmaya çalışınız. Sonuç ne olursa olsun sevginizi vurgulayın. Onu kardeşleri ve diğer akranları ile kıyaslamayın. Öncelikle çocuğunuzun başarısızlık nedenlerini tespit edin. Başarısızlığın utancını çocuğunuza yaşatmayın. Bunun yerine, çabalaması için onu teşvik edin. Çocuğunuzla yeteneklerine uygun hedefler belirleyin. Çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini ifade etmesine izin verin.

Sevgili Öğrenciler,
Yaz tatilini mutlu, verimli ve güzel bir şekilde geçirmek için her öğrenci kendi üzerine düşen bir yaz tatili programı çıkarmalıdır. Planlama ve hedef koyma hayatımızın her alanında olması gerekir. Programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara, eğlenmeye vakit ayrıldığı gibi dönem içerisinde düşük olan derslerin telafisini de göz önünde bulundurun. Özellikle okuldaki dersleri düşük ve ders konusunda eksiklikleri fazla olan öğrenciler için bu tatiller diğer arkadaşlarını yakalamada önemli bir fırsat olarak görmelidirler.

Uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakırken tüm öğretmen ve öğrencilerimizin tatillerini sağlık-mutluluk içerisinde geçirmelerini temenni ediyor LYS sınavına girecek olan öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum ,”dedi.