İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Akif DUMAN ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bölümünden Bayram GERÇEK’in de katıldığı ziyarette, TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet BAŞTUĞ  “Projemiz kapsamında İspanya, Polonya, Romanya, Norveç, Yunanistan ve Almanya’dan toplam 6 ortağımız bulunmaktadır. Projemiz süresince farklı kültürleri tanıyarak ülkeler arasında dostluklar kurmayı, önyargıları kırmayı, ırkçılığı ortadan kaldırmayı, farklı eğitim sistemlerini inceleyerek okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

            Avrupalı eğitimciler adına söz alan   Małgorzata Kulezsa “Projemiz kapsamında 3. ziyaretimizi Karaman’da yapmaktan son derece mutluyuz. Proje toplantılarımız sayesinde tecrübelerimizi paylaşma imkânı ve farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakaladık. Bizleri misafir eden TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet BAŞTUĞ’a, tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise yaptığı açıklamada “İlimize ve ülkemize hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Projeler kapsamında okul ve kurumlarımızın Avrupa’nın farklı ülkeleriyle ortak çalışmalar yapması ilimiz ve ülkemiz adına çok sevindiricidir. Çünkü projeler aracılığıyla ülkeler arasındaki önyargılar; sevgi, barış ve hoşgörü ortamı oluşturularak yıkılmaktadır. İnanıyorum ki; öğretmen ve öğrencilerimiz farklı ülkelerin kültürlerini tanırken aynı zamanda kendi kültürümüzü ve değerlerimizi onlara en güzel şekilde tanıtacaktır. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan başta okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, müdürlüğümüzün Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bölümü’ne teşekkür ediyorum. ”dedi.