Youtube üzerinden canlı yayınlanan program Prof. Dr. Serdar Evren’in başkanlığında Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Zeynel Tunca ile Türkiye'nin alanında uzman gök bilimcilerinin katılımıyla düzenlendi.

İlimizde görev yapan öğretmenler başta olmak üzere yaklaşık 900 izleyicinin canlı takibi ile gerçekleşen programda Kuşadası’ndan Mert Koçer ve Mudanya’dan Uğur İkizler’le yapılan canlı yayın bağlantılarıyla katılımcı ve izleyiciler Ay’ın yüzeyinin gözlemlenme fırsatı bulurken, Ay ve teleskoplarla ilgili detaylı bilgi sahibi oldular.  

Katılımcıların keyifle izlediği ve büyük beğeni toplayan programda izleyiciler; gökyüzü, Dünya ve Ay hakkında merak ettiklerini uzman bilim insanlarına yönelterek sorularına cevap buldular. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç program sonunda bu çalışmanın düzenlenmesinde emeği geçen eğitimcilere ve gök bilimi ile ilgili bugüne kadar 10 farklı gün boyunca programı takip eden katılımcılara da teşekkür etti.

Astro Bilgi Öğretmen Seminerleri, 28 Şubat 2021 Pazar günü yapılacak “Astrofotoğrafçılık” konulu uzaktan eğitim programıyla son bulacak.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler https://youtu.be/VxGlxQctatc bağlantı adresinden programa ulaşabilirler.