Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, ''Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz'' diyerek ''(Burada bahis konusu 'ayine' mecazi anlamda kullanılmış olup “Dev Aynası” anlamına gelmez!). Etkisizlerin yetkisizliğe gittiklerini görüp hırçınlaşmalarını, hırçınlıklarının bir ata sözünü bile anlamalarına mani olduğunu anlıyor ve bu açıklamada kullandığımız ata sözünü sadece onlar için izah etme  gereği duyuyoruz.  Şimdi 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' desek Yavuz Sultan Selim’i hırsızlıkla suçladığımızı anlayacaklarından ya da Türkiye’deki ve dünyadaki bütün suç şebekeleriyle sendikamızı ilişkilendirecekleri endişemizden dolayı bu ata sözünü kullanmıyoruz.
29 Ocakta yapılan Promosyon ihalesinde bankalara dağıttıkları şartnameleri elimizde olduğundan gerçek yüzlerini biliyoruz. 24 Şubatta yapılan ihale öncesi komisyona yeniden taksitli alınması yönünde şartname hazırlanması talebiyle geldiklerini de biliyoruz.
Önceki ihalede yani 6 aylık periyotlarla promosyonun verilmesine imzayı atmalarının ezikliğiyle saldırganlaşmalarını da anlayabiliyoruz. Bizzat İl Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla yol kazasına uğramadan ve nispeten daha iyi bir sonucun alındığı son ihaleyi sanki ceplerinden para veriyormuşçasına, eğitim çalışanlarına ulufe dağıtıyormuşçasına sevinç nidalarıyla ilan etmelerini de anlayabiliyoruz.
Ancak “Hesap bilmeyen kasap ne satır bırakır ne masat” ata sözüne hangi akıl ve ruh haliyle “biz kasap değiliz eğitimciyiz diye cevap verdiklerine İşid, eşşebab, taliban, boko haram v.s örgütlerle nasıl ilişkilendirdiklerine ve bir promosyon anlaşmasından yola çıkarak bütün karın ağrılarını nasıl ortaya döküverdiklerine anlam veremiyoruz.  Onun için  cevap  vermeye gerek bile görmüyoruz. Ama çamur sendikacılığının ne olduğunu bu vesileyle onlardan öğrenmiş oluyoruz. Milli değerler üzerinden üye toplayıp, istifaları önlemek için de eğitimcileri hainlikle, döneklikle, vatan satmakla yahut makam düşkünü olmakla suçlayarak aşağılayıp genel merkezleri yoluyla ‘istifanız kabul edilmemiştir’ türü hezeyanlarla düşüşlerini ertelemeye çalıştıklarını da pekala biliyoruz. Anlaşılıyor ki eğitim camiasını germek, bölmek ve her zaman yaptıkları gibi bu promosyon anlaşmasından da rant devşirmek isteyenler, içlerinde biriken kini ve nefreti bu vesile ile kusarak zırvalıyorlar.
Yine söylüyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sendikamızın Üniversite çalışanları için yaptığı promosyon anlaşmasına bakılması bizim için yeterlidir. En başından beri kamuoyuna Milli Eğitim de de Başbakanlığın Genelgesi doğrultusunda promosyonların peşin verilmesi gerektiğini ve hatta üniversitede yaptığımız gibi herhangi bir kesinti yapılmaksızın gelene verilip, gidenden de geri alınmaması gerektiğini savunduk. Kaldı ki promosyonların tamamının eğitim çalışanlarına verilmesi kazanımının sahibi de biziz.
Bu gün malum sen in yaptığı açıklamayı şaşkınlıkla okuduğumuzu, esefle karşıladığımızı ve bu kavga ve gerginlik üslubunu muhatap almadığımızı saygıyla kamuoyunun ve eğitim çalışanlarının dikkatine sunuyoruz.
Yapılan anlaşmanın Eğitim Camiamıza hayırlı olmasını diliyor kimsenin bunun üzerinden üye devşirmeye kalkışmamasını tavsiye ediyoruz'' dedi.