Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde mahalleliden imece usulüyle toplanan üniversiteye hazırlık kitapları ilçenin kırsal kesimindeki okul ve öğrencilere gönderildi.

Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, meclis olarak başlattıkları ‘Bir Kitap, Bir Hayat’ kampanyasıyla topladıkları kitapları, başta ilçenin kırsal mahalleleri olan köylerdeki okul ve öğrencilere ulaştırmayı sürdürdükleri söyledi. Zekibey Mahallesi halkına mahalle sakinleri Ayfer Taşdoğan ve ünlü film yönetmeni Zafer Par aracılığıyla teşekkür eden Kotan, mahallelinin Par ve Taşdoğan öncülüğünde topladıkları kitapları en kısa sürede Bağyüzü ve Çakmak köylerine ulaştırılacaklarını kaydetti.

Ayvalık genelinde ’Bir Kitap, Bir Hayat’ adını taşıyan anlamlı kampanyayı başlattığı için Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür eden ünlü yönetmen Zafer Par ise, son dönemlerde Ayvalık’ta gerek kültürel, gerekse de sanatsal alanlarda güzel şeylerin olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Par, "Kitapların toplumları aydınlatan yegane meşale olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de Ayvalıklı bir avuç duyarlı gencimizin öncülüğünde bu aydınlanma meşalelerinin halktan imece usulüyle toplanıp, köylerdeki çocuklarımızı aydınlatması için başlatılan bu kampanyayı çok önemsiyorum. İnanıyorum ki, Zekibey Mahallesinin verdiği bu anlamlı katkı ilçemizdeki diğer mahallelere de örnek olacaktır. Bu kampanyada toplanılan kitapların bir kısmının da Ayvalık Kabristanında yatan babam Edebiyat Öğretmeni-Şair-araştırmacı yazar Arif Hikmet Par’a ait eserlerden olması beni de sonsuz mutlu etti. İnanıyorum ki, yaşasaydı babam da bundan çok memnun olacaktı” diye konuştu.