Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) ve emniyet iş birliğiyle öğrencilere bisiklet ehliyeti dağıttı.

Yıllar önce geçirdiği trafik kazası neticesinde görme engelli kalan ASTED Başkanı Namık Tuncel’in girişimleriyle Ayvalık ve çevresindeki okullarda yeni bir eğitim çalışması başlatıldı. Ayvalık başta olmak üzere Burhaniye ve Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büroları ile ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonla bisiklet kullanan minik öğrencilere bir yandan trafik kuralları, bir yandan da trafik polislerinin görevleri hakkında bilgiler verildi. Eğitimler kapsamında, minik öğrenciler göz taramasında da geçirilirken, bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar hakkında da bilgilendirildi. Sürüş teknikleriyle bir düşme ya da kaza sırasında bisiklet sürücüsünün kendisini koruyabilmesi gösterildi. Eğitimlerin Ayvalık etabı Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu’nda yapıldı. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nden Namık Tuncel’in eşi Mandy Tuncel’in yanı sıra trafik polislerinin verdiği eğitimin ardından itfaiye ve sağlık ekiplerinin kazalara nasıl müdahale ettiği tatbikatla gösterildi.

ASTED Başkanı Namık Tuncel, Burhaniye ve Dikili’den sonra 3. etabın Ayvalık’ta gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Maksadımız çocuklarımıza kendilerini trafikte nasıl koruyabileceklerine anlatmak. Öğrencilerin güvenli bisiklet kullanmalarını istiyoruz. Emniyetin desteğiyle okul bahçelerinde hazırladığımız parkurlarda çocuklarımızın farklı zorlukları aşarak bisiklet kullanmasını sağladık. Kurallara uygun bisiklet kullananlara da sembolik olarak hazırladığımız bisiklet sürücü belgesi dağıttık" dedi.