Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne tabut ve siyah çelenk bıraktı.

Üç sendikanın temsilcisi öğretmenlerin katıldığı eylem, ilçe meydanında yapılan basın açıklamalarıyla başladı. Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Evren Nesil Dinçer, "Göreve gelen her bakan fırsat buldukça öğretmenlerin az çalıştığı, uzun tatil yaptığını iddia etmiş, her fırsatta öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ifadeler kullanmıştır. Öğretmenler Türkiye’nin en ücra köşelerinde, her türlü olumsuzlukla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Hayatın olduğu her yerde eğitimcileri görmek mümkün. Öğretmenlerin yıllar boyunca büyük fedakârlıklara katlanarak çalışırken yaşadığı zorluklar ortadayken, mesleki itibarlarının giderek kötüleşmesi dikkat çekicidir. Geçtiğimiz yıllar içinde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına ek olarak, mesleki itibarlarında da ciddi gerilemeler yaşanmıştır” dedi.

Eğitim-İş Ayvalık Temsilciliği adına konuşan Didem Eraslan ise, aylardır Anayasa Mahkemesi’nin önünde bir dosyanın beklediğini belirterek, “Eğer karar vermekte gecikilirse binlerce, on binlerce idareci kıyıma uğrayacak. Anadolu’da bir söz vardır: Yağ kokarsa tuz vardır, tuz kokarsa çaresi yoktur. Son dönemde ne yazık ki tuz kokmaya başlamıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hazırladıkları siyah tabut ve siyah çelengi omuzlayan sendika üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

Çelenk ve tabutu bırakan grup olaysız bir şekilde dağıldı.