2008 yılında ilimizde ilk kez bir özel okulun başvurusunu onaylayarak, Babaoğlu Koleji’ nin AB ülkeleri ile proje çalışmasını destekleyen AB Ulusal Ajansı, 2010 yılında başarıyla biten projeden 2 yıl sonra Babaoğlu Koleji’ nin, kısa adı “RED BALL.” olan 2. projesini de kabul etti.

Proje ile ilgili bilgi veren okul müdürü Mustafa Ün:” İlimize ilkleri yaşatan okulumuz, Comenius okul ortaklığı kapsamında İtalya, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Estonya ve Slokvakya ülkelerinin okullarıyla birlikte çalışacak. Öğretmenimiz Adem Özler başkanlığında, bir yıldır çalışan proje ekibimiz, 1647 okulun müracaat edip 493 okulun projesinin kabul edildiği Avrupa Sahnesi’ nde 2. kez yer alacak. Devlet okullarına daha çok şans tanınıp, çok az sayıda özel okulun projesi kabul edildiği için de ayrıca mutluluk duymaktayız. Genel olarak okulların gelişimini temel alan ve kısa adı “RED BALL” olan projemizde; öğrenicilerin başarısızlıklarının azaltılması, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak, hayat boyu aktif bir öğrenici olabilme, kültürel etkileşimleri de barındırarak ön yargı ve yabancı düşmanlığının önüne geçilmesi gibi hedefler yer almaktadır.

2013-2015 Yılları arasında okulumuzla birlikte çalışmalarda bulunacak sekiz ülke okulunun proje ekibine ve okulumuz proje ekibimize şimdiden başarılar diler, yapılacak çalışmaların öğrencilerimiz ve okulumuz için başarılar getirmesini temenni ederim,” dedi.