Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencileri, 19 yıllık zirve geleneğini devam ettirdiler. Yerleştirme sistemine göre, nitelikli okullara %10' luk kontenjan ayrılırken, Özel Babaoğlu öğrencilerinin %50’si bu  dilime girerek büyük bir başarıya daha imza attılar.

Sınav sonuçlarını değerlendiren Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Ün:"2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı henüz başlamadan sene başı kamp programımızı planlı bir şekilde başlattık. Sınav sürecinin daha sağlıklı işlemesi adına öğrencilerimizi ve velilerimizi rehberlik servisimizin sunumları ile bilgilendirdik. Değişen ölçme değerlendirme sistemine hızlı bir şekilde entegre olarak, sınav hazırlığımızı verimli bir şekilde sürdürdük. Akademik çalışmalarımızın yanında, öğrencilerimizin sosyal yaşam alanında da daha donanımlı bireyler olması için onların hayatlarını olumlu dokunuşlarımızla şekillendirdik. İyi insanlar olmaları için gerekli ortamı oluşturduk. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile müfredatımızı, en kalıcı yöntemlerle öğrencilerimize sunduk.

Karaman’da 3275 ve Türkiye  genelinden 1.029.555 öğrencinin ter döktüğü sınava, tüm öğrencilerimiz katıldı. Sınavın, ortalama ayırt edicilik değerlerinin oldukça yüksek düzeyde olmasına rağmen, Babaoğlu Eğitim Kurumlarının akademik olgunluğu ve performansı, yine üst düzeyde yer aldı.

Öğrencilerin yarısı Türkiye’nin %10’luk diliminde yerini aldı. Bakanlığımız, il sıralaması ile ilgili bir veri paylaşmazken, Yüzde 1’lik dilimde 9, Yüzde 2’lik dilimde 12, Yüzde 10’luk dilimde 48 öğrencimiz yer aldı. Her sınavdan sonra öğrencilerini, Türkiye'nin en seçkin liselerine yerleştiren okulumuz, yine aynı  mutluluğu tatmanın heyecanı içinde.

Tercihler, 1-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında Babaoğlu Koleji "Tercih Rehberliği Komisyonu" ile birlikte yapılacaktır.