Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri  ulusal ajans tarafından 2. kez kabul edilen Babaoğlu Koleji,  Romanya’ ya gidiyor.

Özel Babaoğlu İlköğretim Kurumları Müdürü Mustafa Ün ve Proje Koordinatörü Adem Özler,  İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler. 
Ziyarette Babaoğlu Koleji  Müdürü Mustafa Ün:  “Kısa adı “RED BALL” olan projemiz kapsamında okulumuz Romanya’ nın Satu-Mare kentine  gidecek. Burada yapacağımız toplantıda, yaygın eğitim ve informal eğitimin geliştirilmesi, dünyada göç ve iltica konuları hakkında work-shop çalışmalarında bulunacağız. Ayrıca yöresel damak tatları ve yöresel müzik kültürleri de çalışmalarımız arasında yer alacak.” dedi.

Babaoğlu Koleji Proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU yaptığı açıklamada: “Farklı kültürlerin bir araya gelerek, ülkeler arası var olan önyargıları kaldırmaya yönelik yapmış oldukları çalışmaları takdirle izlemekteyiz. Okullarımızın AB projeleri kapsamında yapmış oldukları etkinlikleri takdirle izliyoruz. Özel Babaoğlu İlköğretim Kurumlarının da 2. kez kabul edilen projeleri RED BALL ile kaynaştırma eğitimi konusunda proje ortaklarına büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Okullarımızın proje faaliyetlerine katılmaları bizi fazlası ile mutlu etmektedir. Bu tür proje çalışmaları ile okullarımız hem ülkeler arası dostluk ve barış köprüleri oluşturulmasına katkıda bulunulmakta hem de eğitim alanında karşılıklı iyi uygulamaları transfer etme şansına sahip olmaktadırlar. Bu anlamlı projeyi hazırlayan  Babaoğlu Kolejinin  idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.