Yılmaz Babaoğlu Konferans Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Okul Müdürü Şenol Erkan açılış konuşmasını yaptı.

Erkan konuşmasında; “Hepinizin bildiği üzere bugün Türk Milleti olarak en büyük, en değerli ve en özel milli bayramımızı kutluyoruz. Atatürk ve arkadaşları 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ettiler. Türk milleti sadece yeni bir yönetim biçimiyle tanışmakla kalmadı aynı zamanda da yeni bir devletin doğuşuna şahit oldular. Çıkılan böylesine zorlu bir yolda Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde, Türk halkı hiç yaşamadığı özgürlüğe ve refaha kavuştu. Sevgili öğrenciler! Sizler Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını anlamalı cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmelisiniz. Sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek isteyen öğretmenler ise Türkiye Cumhuriyetine karşı görev sorumluluklarını yerine getirmek için bu yolda çaba gösterirler. Bizler öğretmenler olarak sizlere güveniyoruz. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde olacaktır. Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum. Programımıza gelen siz değerli misafirlerimize ve eski belediye başkanımız Yaşar Evcen’e geldikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Tören, grup şiir dinletisi ve koro programı ile birlikte son bulurken, 10. Yıl Marşı ile öğrenciler ve tüm salon coşku dolu anlar yaşadı.

Program sonunda konuk Eski Belediye Başkanı Yaşar Evcen, gösteride emeği geçen öğretmenlere teşekkür belgelerini takdim etti.