Bahçeşehir Koleji’nin büyüyen organizasyon yapısı içinde Sivas Kampüsü’de hizmete açılmaya hazırlanıyor.

Dünya Okulu vizyonu doğrultusunda her alanda başarıları ile ön plana çıkan öğrenciler yetiştiren Bahçeşehir Koleji Sivas Kampüsü’nü de hizmet açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda öğretmenler ve yöneticiler bir araya gelerek oryantasyon eğitiminden geçti.

Bahçeşehir Koleji Sivas Kampüsü İlkokul ve Ortaokul Müdiresi Pınar Erdabak yaptığı açıklamada, “Bugün okulumuzda Bahçeşehir genel koordinatörlerimizden, zümre başkanlarımız, bölüm başkanları gelerek bir oryantasyon eğitimi, adaptasyon çalışması yaptılar. Artık Bahçeşehir Koleji’nde yapılacak olan tüm sistem bizim okulumuzda da yapılacak bunun müjdesini verip çalışmasını yaptık. Bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı son derece mutluyuz" dedi.

Bahçeşehir Koleji’nin isminin hakkını veren bir kurum olduğunu belirten Erdabak, “Tamamen yayıncılıkta ve sistemcilikte bir numara olmuş mavi kurdele almayı gerçekten dünyada hak etmiş bir birim bunun bir parçası olmak Sivas adına mutluluk veriyor. Hem İpad uygulamasıyla, hem yayınlarıyla, testleriyle, ödevleriyle, birimleriyle modern okulumuzun bu çatı altına girmesi aynı zamanda bizi de güçlendiriyor” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji’nin en büyük artılarından bir tanesi merkezi sınav sisteminin olduğunu söyleyen Erdabak , ”Tüm Türkiye’de var olan 38 okul arasında bu değerlendirmelerin içerisinde olacak. Bahçeşehir Koleji Sivas Kampüsü olarak 38 okul içerisindeki yerimizi, sıralamamamızı göreceğiz. Türkiye değerlendirme ve Türkiye deneme sınavları yapacağız. İngilizce önemli okulumuzda konuşma adına ne yapılıyorsa Sivas’ta diğer okullara fark atmak için ne yapılması gerekiyorsa dil anlamında yapacağız. Merkezi sistemin yanı sıra Bahçeşehir Koleji’nin yayınları gerçekten TEOG sınavı olsun, çocukların liseye hazırlıklarında olsun oldukça destekli başarılı yayınlardır. Var olan bir İPAD uygulamamız var bu İPAD uygulamamızda artık öğretmenler derste desteği çocukların tabletleri üzerinden uygulayacaklar. Bunun için bütün alt yapı kurumumuzda kurulmuş ve başlamıştır. Stoys denen uygulamamızla veli istediği zaman çocuğun nerede olduğunu evinden, işyerinden akıllı telefonlarla çocuğu nerede olduğunu, sınavının ne olduğunu, kaçıncı olduğunu, kaç doğrusunun kaç yanlışının olduğunu görebilecek bizler farklılığımızı Sivas’a göstermek istiyoruz. Aynı zamanda Uğur TV desteğiyle ders anlatımının yapıldığı, ders tekrarının yapıldığı, ödevlerinin yapıldığı, testlerin ve birçok animasyonlarla desteklenmiş eğitime destek programında sistemimizde mevcuttur. Bizim öğrencilerimiz bunlardan da yararlanacaktır. Bahçeşehirli olmak için binanın girişinden başlayan eğitimin var olan 38 haftasını kapsayan bir farkındalığı zaten bizimle beraber göreceklerdir. Bahçeşehir Koleji’nde uygulanan bir diğer uygulama ise Kişiye Özgü Öğretim Modeli’dir. Akademik başarının yüzde yüz arttığına inandığımız bir modeldir. Avrupa standartlarında onaylanmış ve zaten mavi kurdele alınmıştır bu modellerle burada çocuğun öğrenmesine göre yani her çocuğun kendine özgü öğrenme modeli olduğuna inanılıyor. Bu özellikle rehber birimlerinin yapmış olduğu çalışmayla araştırılarak çocukların öğrenme modelleri tespit ediliyor. Bizim en büyük özelliğimiz bu modeli çok iyi uygulayan bir okul olmamız ve sonuçta büyük akademik başarılar elde etmemiz TEOG başta olmak üzere girdiğimiz sınavlardaki dereceler bunu ispatlıyor. Bu yılki TEOG’da açıklandığında göreceğiz Bahçeşehir Kolejleri içerisinde Sivas kampüsününde bulunduğu okullarımızda Türkiye dereceleri mutlaka çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Koleji Türkçe Bölüm Başkanı Tülay Uğurludal ise, “Bugün kurumumuza yeni katılan Bahçeşehir Koleji Sivas Kampüsü’müz için hızlı ve doğru entegrasyon adına öğretmenler ve yöneticilerimiz ile bir araya gelip yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Tüm bölüm başkanlarına adına şunu söyleyebilirim ki Bahçeşehir Koleji’miz aramıza yeni katılmış olmasına rağmen sistemimizde bizimle birlikte başarıyla yürüyecektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Koleji Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörü Dr. Özge Işık ise, “Deneme sınavlarının sonuçları ile sınavdan birkaç saat sonra öğrencilerimizin sınav sonuçlarını inceliyoruz. Onların konu eksikliklerini tamamlayarak öğretime devam ediyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin bir üst sınıfa donanımlı bir şekilde geçmesini sağlıyoruz. Konu eksiği olmadan öğrencilerimizin öğretim yılını tamamlamalarını hedefliyoruz. Bahçeşehir Koleji öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle birlikte ölçme ve değerlendirme çalışmalarımızı nasıl planlandırdığımızı ve değerlendirmede öğrencilerimize nasıl destek vermemiz gerektiğini çalıştık. Bugün aramıza katılan Bahçeşehir Koleji ile birlikte çalışmalarımızı aynı şekilde büyük bir başarıyla götüreceğimize inanıyoruz” dedi.