Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından okul müdürlerinin görevden alınması ve şube müdürü atamalarına yönelik verdiği soru önergesini cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP’li Veli Ağbaba’nın soru önergesine, “Danıştay Beşinci Dairesinin 06/03/2014 tarihli ve Esas No: 2013/8367 sayılı kararıyla; çerçeve yönetmelikte yer alan, yazılı sınavdan alınan puanların atamaya esas puana katkısı olmaksızın, doğrudan sözlü sınav puanına dayalı olarak atama yapılması yönündeki düzenlemenin yürütülmesi durdurulmuştur. Danıştay 2. Dairesinin 29/04/2014 tarihli ve Esas No: 2013/10363 sayılı kararıyla da; Bakanlığımızca çerçeve yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan yönetmelikte yer alan aynı paraleldeki düzenlemenin yürütülmesi durdurulmuştur. Yargı kararlarının yerine getirilmesi amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanıp, 23/07/2014 tarihli ve 29069 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan genel yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, Bakanlığımızca zaman geçirilmeksizin genel yönetmelik değişikliğine uygun olarak yönetmelik değişikliği hazırlanmış ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü alınarak, yürürlüğe konulmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir. Diğer taraftan yılını dolduran okul müdürlerine ilişkin değerlendirmeler 10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mili Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesince valiliklerce yapılmaktadır” şeklinde cevap verdi.

Önergelerine verilen cevaplar üzerine bir değerlendirme yapan Ağbaba, “Şube müdürlerinin durumu ve görevden alınan okul müdürleri hakkında iki soru önergesi verdik. Bakan ikisine birden tek yanıt verdi. Bakan, şube müdürlerinin durumu için her şey yönetmeliğe uygun diye yanıt verirken, okul müdürlerinin ise valilikler eliyle görevden alındığını söyledi" dedi.