Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle iki gün boyunca okullarda, meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlere, Uçan Süpürge’nin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin ekipleri ve Ford Otosan mühendisleri de katıldı.

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, yirmi yıldır ülke genelinde kadınların güçlenmesi için çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini yürütüyor. Meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşılan "Bal Arıları Mühendis Oluyor" kurumsal sosyal sorumluluk projesi 18-19 Ocak’ta Karaman’da gerçekleşti.

18-19 Ocak tarihlerinde Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacak.  

Bal Arıları Mühendis Oluyor 81 il ve en az 81 liseyi ziyaret edecek

Koç Topluluğu'nun 10 yıldır yürüttüğü "Ülkem İçin" adlı sosyal sorumluluk projesinin, 2015-2017 yılı teması olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle başlatılan “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesiyle 81 ilde eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik edilecek. 

24 ay sürecek projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin organizasyonu ve uzman desteğiyle gerçekleştiriliyor ve saha çalışmalarında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin desteği alınıyor. Proje gönüllüsü olan mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor. 

Her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğiyle yürütülen projeyle; 81 ilde en az 81 lisede, 8100 kız ve 8100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleriyle sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için:
Özgür Deniz Kaya 
[email protected]
Özlem Başdoğan
[email protected]
Mert Aybars
[email protected]