Başarı Koleji, 3D teknolojisiyle Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, Matematik ve daha birçok ders alanında eğitim veriyor.

Eğitim sistemlerinde 3D teknolojisinin kullanımının Karaman'da ki ilk adresi olan Başarı Koleji'nde, sinema salonlarında görmeye alıştığımız bu teknoloji artık sınıflarda eğitimde kullanılıyor.

Başarı Koleji Müdürü Mehmet Coşar, yaptığı açıklamada; "Geleneksel eğitim metotlarından farklı olarak, 3 boyutlu eğitimde öğrenciler görsel ve işitsel öğelerin yardımıyla işledikleri konuları daha çabuk kavrayıp hafızalarında daha uzun süre tutabiliyorlar. Yapılan araştırmalarda 3D öğrenim gören öğrencilerin normal sistemde öğrenim gören öğrencilere oranla dersi anlama, takip etme ve hatırlanabilirlik gibi konularda çok daha iyi sonuçlar elde ettikleri görülmüştür. Öğrencilerin özellikle zorlandığı Fen Bilgisi ve Matematik derslerinde 3D teknolojisi ile hazırlanan konular öğrencilerin hem derse olan katkısını arttırmakta hem de öğrencinin derse olan ilgisini pekiştirmektedir. Bütün bunların toplamı ise başarının artmasını sağlamaktadır. Bizde öğrencilerimizin başarılarını arttırabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

3D uygulamalarını Karaman'da hayata geçiren ilkokul olan Başarı Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte alanında uzman öğretmenlerin gözetiminde derslerde 3D teknolojisi kullanmaya başladı.