Gevher Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Ali Celal Öztan, öğrencilerini geleceğe emin adımlarla taşımanın, yeniliklere açık ve üretken bir şekilde yetiştirmenin eğitim öğretimde başarı ile birlikte öncelikli hedeflerinin olduğunu söyledi. Karaman’da görev yapan tüm basın mensuplarına ve çalışanlarına okulda verilen iftarda konuşan Öztan “Bizde okul olarak eğitim sevgi ile başlar. Ayrıca sevgi endeksli bu çalışma prensibi sayesinde altın neslin en seçkin bireylerini yetiştirerek yükselme, eğitim ve öğretimde mükemmele ulaşarak en önde olma gayretlerimiz sonucunda; kartopunun çığa dönüşmesi gibi birçok başarılar hedefliyoruz. Bu başarıların yanı sıra öğrencilerimizin; dürüstlüğü tarafsızlığı, güveni, önerilere açık olmayı, sevgi ve hoşgörüyü benimseyerek hayat tarzı haline getirmeleri de bizim için en az bu başarılar kadar önemlidir.  Öğrencilerimiz geleceğe emin adımlarla yürürlerken en güzel projeleri hayata geçirmek, dünü yanımızda taşımak, yeniliklere açık ve üretken bir şekilde ülkemizin hak ettiği konuma ulaşabilmesi için daima çalışmaktadırlar.” dedi.

 Her yıl olduğu gibi 2012-2013 Eğitim öğretim yılında da özel okulculukta yeniliklerin ve başarıların altına imzasını attıklarını belirten Öztan, Karaman irfan Ataseven Fen Lisesi Matematik olimpiyatlarında birinci aşamada ilk 10 da 10 öğrenci ilk 30 da 23 öğrenci ile ilde zirveye ulaştıklarını, ikinci aşamada il birinciliği ve ikinciliğini aldıklarını belirtti. Öztan, Akdeniz Matematik Olimpiyatları’nda bir altın, üç  gümüş ve bir bronz madalya aldıklarını, akıl oyunlarında 9 Türkiye derecesi aldıklarını belirterek ayrıca basketbolda ve Esol Examinations sınavlarında da öğrencilerinin istikrarlı başarılılarının devam ettiğini söyledi.

 Yerleştirmede 30 Fen lisesi hedefliyoruz

 SBS sınavında alınan başarılarının da geleneksel hale geldiğini söyleyen Öztan “2013 SBS sınavında ilk 10 da 3 öğrenci ve ilk 100 de 22 öğrenci ile Karaman 1.siyiz  Aldıkları OYP puanlarına göre 14 öğrenci 470 puan ve üzeri, 26 öğrencide 450 puan ve üzeri sonuçlar olarak kitlesel başarıda bir numara olduğumuzu kanıtlamıştır.  Okulların açıkladıkları OYP puanları farklılık göstermektedir. Amacı eğitim ve insana yatırım olan Gevher Hatun Koleji sene başında 69 8. Sınıf öğrencisi ile döneme başlamış, 69 öğrencisi ile SBS sınavına girmiştir. Biz aldığımız öğrencinin ilk geldiği seviye ile ayrıldığı seviye arasındaki hem puan hem de değerler eğitimindeki değişimi ölçüyoruz. Bunu geçtiğimiz senelerde öğrencilerimizin yerleştirme sonuçlarında gördük. Ortalaması yüksek olan okulların fen lisesi kazandırma sayıları bizim okulumuzun çok altındaydı. Bu seneki Yerleştirme sonuçlarında da aynı sonuçla karşılaşacağız. Bu yüzden ortalamadan çok öğrencilerin fen, sosyal, Anadolu gibi okullara yerleşme sayıları başarının asıl kanıtı olacaktır. Bu SBS de yaklaşık 30 Fen Lisesi hedefliyoruz.  Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve ailelerini kutluyorum. Gevher Hatun Koleji Karamanı geleceğe taşıyacak heyecanlı, çalışkan ve fedakâr öğretmen kadrosuna sahiptir.” dedi.

Yeni öğretim yılında yeni binamızdayız

Öztan “ Yeni okul binamıza 2013-2014 Eğitim öğretim yılında geçiyoruz. Modern binamız spor salonu, cep sineması, anfi, son teknoloji aklıllı tahtalar, çocuk akademisi ve daha birçok yeniliklerle Karamanla buluşuyor. Kayıtlarımız yeni okulumuzun rüzgârıyla hızlı ilerliyor. Gösterilen ilgi ve talepten dolayı karamanlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.