Yayınladığı mesajında eğitimin toplumun temelini oluşturan en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, öğretmenlerin de iyi eğitilmiş bir toplumun mimarları olduğunu ifade etti.

Öğretmenlik mesleğinin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi köprüsü inşa eden en şerefli mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Demirkollu, tüm öğretmenleri üstlendikleri kutsal görevden dolayı tebrik ederek şunları kaydetti:

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, kutsal ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bir toplumun kalkınması, toplumun eğitim düzeyiyle orantılı olarak gerçekleşir. Dolayısıyla kalkınmada ve gelişmede de en büyük pay öğretmenlerimizindir. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimiz, her türlü takdir ve övgüyü ziyadesiyle hak etmektedir.  Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”