Simurg 5-25 Yaygın Eğitim Programı’ kapsamında düzenlenen Evde Değerler Eğitimi 4’üncü eğitim sezonunun açılış töreninde konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çocuklarımız için her şeye değer” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi, ’Simurg 5 - 25 Yaygın Eğitim Programı’ kapsamında düzenlenen Evde Değerler Eğitimi 4’üncü eğitim sezonu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı bir törenle başladı.

Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene veliler ve çocukları katıldı. Törende, Evde Değerler Eğitimi’nde işlenen konular velilere sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Minik öğrenciler kadar anne ve babaları da yeni eğitim sezonunun başlama sevincini yaşadılar.

“Bu çalışmalar devam edecek”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın törende, programın yaklaşık 3 yıldan beri devam ettiğini ifade ederek; “Zannediyorum oldukça verimli bir çalışma oluyor. İnşallah bu çalışmalara devam edeceğiz. Her zaman ’Göreve geldikten sonra çocuklarımıza, gençlerimize dolayısıyla geleceğimize özel önem veren bir belediye olacağız’ demiştik. Sözümüzü tutuyoruz. Doğru bir iş yaptığımızı da görüyorum. Çünkü Eyüpsultan’da eğitim kalitemiz yükselmeye başladı. Her yerde güzel çalışmalarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bu da hepimize yansıyor. Velilerimizden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Sağolsunlar onlar da bize destek oluyorlar. Bu çalışmalar sizlerin de desteğiyle artarak devam edecek. Bizler sizler için çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız için her şeye değer” dedi.

Törende ayrıca Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri öğretmenleri ile kursiyerlerinden oluşan koro bir konser verdi, öğrenciler şiir okudu ve minikler için tiyatro gösterisi sahnelendi.

Evde değerler eğitim nedir?

Evde Değerler Eğitimi 5 - 9 yaş arası çocukların ev ortamında oluşturulan gruplar ile sosyal ve kültürel gelişmelerini destekleyen ahlaki eğitim programı. Çocuklara her konuda farkındalık ve duyarlılık katan çalışmada görgü kuralları, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, el becerileri, akıl oyunları gibi eğitimler verilirken çeşitli kültürel geziler de düzenleniyor. 6 ile 10 öğrenciden oluşan gruplar için eğitimler cumartesi günleri saat 13.00 ile 16.00 arasında veriliyor.