Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırması gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına tepki göstermek için yaptığı basın açıklamasında, kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşları özellikle eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınadıklarını ifade etti.

Bayrakdar, saldırıların geleceğimizi kararttığını, eğitim camiasını tedirgin ettiğini ayrıca bir çok mağduriyete neden olduğunu da belirterek, "Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, bir çok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız" dedi.