01 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak YGS öncesi bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY; “Sevgili gençler, gireceğiniz sınavın önemli olduğunun farkındayız. Ancak, sınavı kazanmanın veya kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını bilmenizi isterim. Şunu unutmayın, sizin ruh ve beden sağlığınız her zaman, her şeyden daha önemlidir. Hayat insana her zaman büyük fırsatlar sunmaya devam edecektir. Önemli olan yıldızın parladığı anı yakalamak ve hep doğacak günün sevincini gönüllerde hissetmektir. Öncelikle kendinize güvenmeli, sizden önceki kardeşleriniz gibi başaracağınıza inanmalısınız. Çünkü tüm Karaman halkı sizlerin başaracağına gönülden inanıyor. Bundan sonra yapmanız gereken rehber öğretmenlerinizin tavsiyelerini harfiyen yerine getirmek, moral motivasyonunuzu olumsuz etkileyecek her türlü ortamdan uzak durmanızdır. Tüm eğitim camiası adına hepinize gönülden başarılar diliyorum.
Değerli veliler, Sınav öncesi, sınav anı ve sonrasına yönelik gerçekleşebilecek olumsuzluklara odaklanmayın. Her şeyin normal olacağını bazı tersliklerin herkesin hayatında gerçekleşebileceği kadar gerçekleşme şansı olduğunu düşünün ve sınav sonucunun olumsuz olmasının telafisi mümkün olmayan bir terslik olduğu düşüncesini terk edin.  Bu zor dönemde çocuğunuzu her zaman destekleyin, ilgi gösterin,  Yapamayacaklarını söyleyip yargılamak yerine yapabilecekleri konusunda çocuğunuzu cesaretlendirin.  Sizlerin sınava ilişkin olumsuz düşünceleriniz, çocuklarımızı kaygılandırır, ona olan güveniniz onun özgüvenini artırır. Bu nedenle her fırsatta onlara güvendiğinizi hissettirin. 

Kıymetli Karamanlılar, 01 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak YGS anında sınav yapılacak okulların çevresindeki olumsuz gürültü, klakson sesi vb. çocuklarımızın motivasyonu üzerinden çok olumsuz bir etkiye neden olacaktır. Unutmayın ki bu çocuklar hepimizin. Onların başarısına olumsuz etki edecek her türlü davranıştan kaçınmak en önemli vatandaşlık görevimizdir.” dedi.