Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Beslenme Dostu Okullar Programı" ve “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında Eskişehir’de sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikalar, plaket ve beyaz bayraklar törenle verildi.

Öğretmenevinde gerçekleşen sertifika törenine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Müdür Yardımcısı Özden Akkaya, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okulların müdürleri katıldı.

Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu okul projelerinin bir bütün olduğunu belirtti. Dr. Demirel, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bayrak Projesi ile ilgili olarak da, çocuklarımız fiziki, biyolojik ve sosyal çevreden önemli boyutlarda etkilenen büyük bir grubu oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz hayatlarının belirli bir kısmını eğitim süreleri boyunca okullarda geçirdiğinden; okul içi ve çevresinde olumsuz yönde öğrencilerimizi etkileyebilen etmenlerin artması çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin kentsel ve kırsal yerleşim yerlerinde oluşan ve oluşabilecek farklılıkları ortadan kaldırarak, il genelinde tüm öğrencilerimize eşit okul hizmeti sunmayı hedeflemektedir” dedi.

‘Beslenme Dostu Okul Projesi’nde Eskişehir il genelinde 2012 yılında 8, 2013 yılında 8 ve 2014 yılı 7 okul olmak üzere toplam 23 okul ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ almaya hak kazandı. Beyaz Bayrak Projesi’nde ise; 2013 yılı eğitim öğretim yılında başvuru yapan 55 okul arasında yerinde incelenme ve değerlendirilme sonucu 33 okul Beyaz Bayrak sertifika ve plaket almaya halk kazandı. Bu okullarla birlikte Eskişehir’de 2006 yılında başlatılan bu proje çerçevesinde “Beyaz Bayrak” “Plaket” ve “Sertifika” almaya kazanmış olan okul sayısı 91 oldu.