KMÜ Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Ali Şahin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Gelecek nesillere örnek olacak gençler olmaya devam edeceğiz”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Çağdaş Uçar, mezuniyet başarısına ulaşmanın ve kep atma töreninde bütün arkadaşlarıyla buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Dört yıllık zorlu süreçte bize yol gösteren hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizler için yaptıkları her şey adına onlara minnettarız. Aynı zamanda desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Onların üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz. Bugün mezun olduk fakat bundan sonraki hayatımızda da üzerimizdeki sosyal sorumlulukları göz ardı etmeyen, gelecek nesillere örnek olacak gençler olmaya devam edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Konuşmasının ardından yüksekokul birincisi Çağdaş Uçar, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.

“Bize emanet edilen fidanları meyve verecek ağaç gibi sizlere teslim ediyoruz”
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ise ‘hoş geldin’ demenin kavuşmanın, sevmenin, birlik ve beraberliğin habercisi olduğunu; ‘güle güle’ demenin ise hasretin ve yalnızlığın işareti olduğunu belirterek başladığını konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben hoş geldin demeyi seven fakat güle güle demeyi sevmeyen birisiyim. Size güle güle demek istemiyoruz ama zorunlu olarak bu ayrılığı yaşıyoruz. Dört yıl önce ellerimize verdiğiniz fidanlarınızı meyve vermeye hazır birer ağaç gibi sizlere teslim ediyoruz. Büyük zahmetlerle büyütüp üniversitemize gönderdiğiniz evlatlarınız yetişmiş birer öğretmen adayı olarak evlerine dönüyorlar. Bu durum bizim için hüzün oluştururken sizler için mutluluk kaynağı oluyor. Ailelerimizin hepsini teker teker tebrik ediyorum. Evlatlarınıza verdiğiniz desteklerinizin devamını diliyorum. Sevgili öğrenciler bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Doğruluktan ve istikametten ayrılmayacağınızı umut ediyorum. Allah hepinizin yolunu açık etsin.”

“Mutlu günleriniz güneş ışıkları kadar uzun, mutsuz günleriniz nisan yağmurları kadar kısa olsun”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra bulunduğu bölgenin kalkınmasına öncülük etmek görevini üstlenen KMÜ’nün bu hedeflerine kurulduğu günden bu yana emin adımlarla yürüdüğünü söyleyerek, “Bütün akademik birimlerimizin olduğu gibi yüksekokulumuz da çok önemli başarılar kaydetmiştir. Üniversitemizin bu seviyeye gelmesinde katkı veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Ortada bir başarı varsa elbette ki bu başarıya katkı verenler de var demektir. Değerli aileler, üniversitemize güvendiniz ve göz bebeğiniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Her biri üniversitemiz ailesinin bireyleri olan evlatlarınızın yanında olup hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığınız için sizlere de teşekkür ediyorum. Dört yıl önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı donanımlı, özgüveni yüksek, misyon, vizyon ve meslek sahibi olarak sizlere teslim etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi. 

Rektör Gökmen, öğrencilere seslenerek “Sevgili öğrenciler, bundan sonra KMÜ mezunları ve mensupları olarak bizi temsil etmeye devam edeceksiniz. Kendinize güvenin, yüksek hedefler koyun ve çok çalışmaktan vazgeçmeyin. Başarılı olacağınıza güvenim tamdır. Mutlu günleriniz güneş ışıkları kadar uzun, mutsuz günleriniz nisan yağmurları kadar kısa olsun.” şeklinde sözlerine son verdi.

BESYO Öğrencilerinden Farklı Bir Uygulama Daha 
Konuşmaların ardından eğitimdeki devamlılığı temsil eden bayrak devir teslimi gerçekleştirildi. Mustafa Uz isimli öğrencinin şiir okumasıyla renklenen tören, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ‘Sessiz Gemi’ isimli şiiri seslendirmesi ile devam etti. Daha sonra yüksekokulu ve bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri verildi.

Mezun olan öğrencilerin hazırlamış oldukları film gösteriminin ardından öğrenciler diplomalarını teslim aldılar ve kep atma merasimine geçildi. BESYO öğrencileri alışık olunan kep atma uygulamasını farklı kılmak adına kepleri ile birlikte ellerinde bulunan pinpon toplarını da havaya fırlatarak renkli görüntüler oluşturdular.