Bifa Anadolu Lisesi öğrencileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlemiş olduğu üniversite tanıtım programı kapsamında üniversiteyi ziyaret etti. Öğrencilere rehber öğretmenleri Celalettin Koç, İngilizce öğretmeni Mehlika Örnek, tarih öğretmeni Müberra Koç ve coğrafya öğretmeni Ali Deveci eşlik etti.
KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Amfisinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptı.

“Bütün canlılar yaşama içgüdüsünden önce güvende olmayı arzu eder”

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Ülkemizin istikbali olan gençlerle buluşmak çok güzel.  Sizleri karşımda görünce, o yıllarıma döndüm. Bana o günleri yaşattığınız için, bazı şeyleri paylaşmama fırsat verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Rektör Gökmen öğrencilere “Bütün canlılar, yaşama içgüdüsünden önce güvende olmayı arzu eder. Üniversite tercihlerinde de bunu göz önünde bulundurmalısınız.” diyerek “Kalacağınız şehir emniyetli olsun, ailenizin bir endişesi olmasın. Karaman barınma sorunun olmadığı, güvenli bir şehir. Karaman bu açıdan yaşanılabilir bir şehir. Karaman’da ihtiyaçlarınızı zorlanmadan karşılayabilirsiniz.” dedi. Prof. Dr. Gökmen, ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumunun kampüse 500 kişilik bir yurt daha yapacağı müjdesini verdi.  

“Kullanılmayan bilgi, atlanıldığında açılmayan paraşüte benzer”

Büyük ve ismi olan üniversitelere gitmenin her öğrencinin hayali olduğunu söyleyen Rektör Gökmen “Üniversiteler arası fark her geçen gün azalıyor. Artık teknoloji aracılığıyla bilgiye ulaşmak çok kolay. Önemli olan o bilgiyi kullanabilmek. Başarınızı belirleyecek olan yine sizlersiniz. Tercihlerinizde bunu göz önünde bulundurun. En iyi hoca bile siz istemeyince hiçbir bilgiyi size öğretemez. Bilgiyi öğrenmekten çok, onu nasıl kullanacağını bilmek daha önemlidir. Kullanılmayan bilgi, atlanıldığında açılmayan paraşüte benzer.“ dedi.

“Sevgiyle başarı arasında yüksek bir korelasyon vardır”

KMÜ’de öğrencilere değer verildiğini ifade eden Rektör Gökmen “İnsan en fazla kendisine değer verilmesini önemser. Biri size değerli olduğunuzu hissettirdiğinde unutamazsınız. Biz öğrenci odaklı hizmet veriyoruz. Öğrenci hocasını sevdiği derste daha başarılı olur. Sevgiyle başarı arasında yüksek bir korelasyon vardır.” diye konuştu.

Rektör Gökmen konuşmasını “Gönlünüzdeki Üniversitenin gönlünüzdeki bölümünü kazanmanızı ve hayata değer katmanızı temenni ediyorum.” şeklinde tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray slayt eşliğinde üniversitenin fakülteleri, bölümleri ve sosyal yaşam alanlarını anlattı.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta ise öğrencilere Bologna süreci hakkında bilgi verdi. Bu sürece uygun olarak müfredatı yenilediklerini belirten Daire Başkanı “2009’dan beri diploma eki veriyoruz. Supplement, yani AB ülkelerine uyumu gösteren diploma ekini pek çok üniversite hala vermiyor.” dedi.

Akademisyenler Bölümlerini Tanıttı

Programda akademisyenler de bölümlerini tanıttı. KMÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Araş. Gör. Mehtap Çöplü, sağlık alanında her zaman iş imkanı olduğunu belirterek sağlığın ölmeyen bir sektör olduğunu vurguladı.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Araş. Gör. Mehmet Yerlikaya ve Gıda Mühendisliği Bölümünden Uzm. Mehmet Koyuncu Mühendislik Fakültesini tanıtarak iş imkanlarını değerlendirdiler. 

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araş. Gör. Bekir Karaçayır fakültesinin bölümlerini anlatırken, bölüm mezunlarının çalışılabilecekleri özel sektör ve devlet işlerini anlattı.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Araş. Gör. Deniz Berk Tokbudak da bölümünü, arkeolog olmak için gerekli özellikleri açıkladı. 

KMÜ Öğrencisi Ertekin Töre’nin KMÜ’de öğrenci olmak hakkında düşüncelerini anlatmasının ardından tanıtım toplantısı son buldu.