Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen kapanış oturumunu Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan birlikte gerçekleştirdi.

Bilimsel alanda sempozyumda güzel sonuçların elde edildiğini ifade eden AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, üniversitelerin asli görevinin bilim üretmek olduğunu söyledi. Rektör Karakaya, “Çok sayıda bilim insanının katıldığı ve bilimsel alanda güzel sonuçların elde edildiği sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Bu tür sempozyumlar Türkiye genelinde artarak devam etmeli. 2017 yılında AEÜ’de 5 sempozyum yaptık. Üniversitelerin asıl amacı bilim üretmektir. Akademisyenler, bilgi üretmeli üretilen bilgileri de teknolojiye sosyal yaşama yansıtmalı” dedi.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Beyhan ise Türkçe’nin bilim dili olmasına daha fazla özen sösterileceğini belirtti. Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.