İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelin kendini geliştirmesi açısından bilgisayar eğitimi normal olan personelin iyi bir bilgisayar kullanıcısı olması, bilenlerin ise bilgilerini pekiştirerek kendisini geliştirmesi,  daha salıklı ve hızlı hizmet verilmesi amaçlanmıştır.
  Kurs, Halk Eğitim Merkezinde 16.01.2012 günü başlamış ve 27.01.2012 günü sona ermiştir. Personel iki gruba ayrılarak, birinci gruba sabah ikinci gruba öğleden sonra kurs verilmiştir Kursta ileri seviyede Microsoft Ofis Programı ve Donanım Bilgileri kursu verildi. Kurs Mebbis Formatörler İbrahim Çıgırgan, Hakan Atçeken ve Özgür Özkan tarafından verildi. 
     İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada ; “Bilgisayar kursu düzenlememekteki amacımız, hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için Milli Eğitim Personeli gerekli bilgi donanımına sahip kılmak.  Milli Eğitim çalışanı hızlı ve eksiksiz hizmet için bilgisayar çağında kendini sürekli geliştirmelidir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımıza öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlarken bir yandan da çalışan personelimizin bilgi seviyesini en üst düzeylere çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi.