Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ’Bilim küllerinden doğuyor’ sloganıyla hazırlanan ’TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği’ açılış töreninde konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Bilimi Avrupa’ya Müslümanlar taşıdı” dedi.

Konuşmasına etkinliğe katılan çocuklara, “Roma rakamıyla toplama ve çarpma yapabilecekmisiniz?” sorusunu sorarak başlayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taşaltın, "Sıfırı bulan Müslümanlardır. Sıfırı Müslüman olan Harezmi bulunmadan önce Roma rakamları kullanılarak, bilim yapılamazdı. Avrupalılar bu durumu hep gizlerler, sanki bilim Avrupa’nın malıymış gibi aktarırlar. Bilim bizim malımızdır. Biz sömürgeye tabi olursak bilimi bize verirler, yoksa aksi halde vermezler. Böyle bir şeyin olmadığını artık görüyoruz. İlim bizim malımızdır. Biz üreteceğiz biz yapacağız, tembellikle bu iş olmaz. Geleceğin bilim adamları olacak olan sizler daha çok çalışacaksınız. Bizim olan bilimi yeniden bize kazandıracaksınız" dedi.

Açılış programının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan ile alanda bulunan Harran Üniversitesi de standını gezdiler.

Heyet daha sonra diğer standları da dolaşarak yetkililerden bilgi aldılar.Harran Üniversitesinin desteğiyle Haliliye İlçesi Turgut Özal Parkında başlayan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği 20 farklı atölye ve 65 stantta yarışmalarının yapıldığı şenlik 3 gün sürecek.