Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla on yıl önce başlatılan ‘Ulusal Matematik Yarışması’ Türkiye’nin 81 ilinden binlerce öğrenciyi buluşturdu.   10. Ulusal Matematik Yarışması’na 3 bin 861 öğrenci katıldı. Öğrencilerimizden Mustafa Talha ARIKAN Bronz madalya alarak Karamana Gevher Hatun Koleji olarak bir ilk yaşattı. 
Konu ile ilgili olarak Gevher Hatun Koleji Okul Müdürü Ali Celal ÖZTAN “ Yapılan olimpiyat çalışmaları meyvesini vermeye devam ediyor. Öğrencilerimizin 81 ilden gelen öğrenciler ile yarışıp bu dereceyi elde etmesi bizleri gururlandırdı. Amacı evrensel bir dil olan matematiğin ögrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha ileri çalısmalar yapabilecek gençler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunulması, yetenekli olanların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi olan bu matematik yarışmasında zoru başaran öğrencimiz Mustafa Talha ARIKAN’I ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gelecekten umutla söz etmek isteyenler bilime sahip çıkmalı ve bu alanda ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda başarı elde etmelidir. Karaman için Türkiye ile yarışan öğrenciler yetiştirmek için elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu ödülü Karaman halkına hediye ediyoruz” dedi.
Okul Matematik Zümre Başkanı Oruç AKBABA “Matematik Olimpiyatı çok zahmetli olsada çok zevkli ve stratejik bir çalışmadır. Biz 5. Sınıftan öğrencilerimizi seçerek çalıştırmaya başlıyoruz. Öğrencilerimizin ufuklarını açan bu tür çalışmalar bizlere başarıları getiriyor” dedi.
Samanyolu Matematik Yarışmasında Bronz madalya alan öğrencimiz Mustafa Talha ARIKAN “Biz arkadaşlarımla bu işe inandık. Başarmak için araştırdık ve çalıştık. Öğretmenlerimizin rehberliğinde çalışmalarımız sonuç verdi. Çok mutluyum. Gevher Hatun Kolejli olmanın farkını hissettim. Çünkü Gevher Hatun Kolejli olmak ayrıcalıktır. Öğretmenlerime, okul idaresine ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.