Karaman Mareşal Mustafa Kemal ilköğretim Okulu lider ortaklığında yürütülen TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında gerçekleştirilen “Our Amazing Treasure Nature (Bizim Gizli Hazinemiz Doğa)”  adlı proje kapsamında düzenlenen konferansta Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Kuddusi Ertuğrul konuşmacı olarak katıldı.

İlimiz Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasında okulumuz Müdür Yardımcısı Raşit Yavuz  “Bu proje ile; bölgemizde yaşayan endemik bitkilerin tanıtılması ve korunmasının amaçlandığını, içerisinde yaşadığımız toplumda farkındalık oluşturmak”  olduğunu söyledi. 
Birçok davetlinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Kuddusi  Ertuğrul; ”Türkiye’de yaklaşık 10 bin bitki türünün bulunduğunu, Avrupa kıtasında ise bu sayının 3 bin 500 olduğunu, Karaman ilinde ise yaklaşık 200 endemik bitkinin yaşadığını ve bunlardan 65 tanesinin sadece Karaman’da yaşadığını belirtti. Bu bitkilerin korunması için ilimiz Madenşehri köyünde yapılan örnek bir koruma projesi olduğunu anlatarak daha farklı nasıl koruma yapılabileceğini dinleyicilere anlattı. 
Konferans sonunda Mareşal Mustafa Kemal ilköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Raşit Yavuz tarafından Prof. Dr. Kuddusi Ertuğrul ’a hediye takdimi yapıldıktan sonra program sona ererek ikramlara geçildi.