Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman BİLSEM ve Üstün Yetenekliler Teknoloji Araştırma Derneği tarafından hayata geçirilen “Bizimle Sanata Var mısın?” projesi kapsamında özel öğrenciler yetenekleri doğrultusunda BİLSEM’de resim yapıyor, enstrüman çalıyor ve kodlama yazıyorlar.

Ziyarette Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’a kısa bir bilgilendirmede bulundu. Ayhan Zerman proje kapsamında öğrencilere bilişim teknolojileri, resim ve müzik alanlarında eğitim verildiğini ve eğitimler neticesinde büyük gelişimler kaydedildiğini söyledi.

Karaman Bilim ve Sanat Merkezinde özel öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yürütülen proje çerçevesinde özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli öğrencilerin özel yetenekleri doğrultusunda tespit edilerek yetenek alanlarına göre eğitim aldıklarını belirtti.

“ALMIŞ OLDUĞU EĞİTİMLER SONUCUNDA ÖĞRENCİLERİMİZ FEVKALADE ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYDU”

Abdurrahman Kurt, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Karaman Bilim ve Sanat Merkezi ve Üstün Yetenekliler Teknoloji Araştırma Derneği tarafından “Bizimle Sanata Var mısın?” projesi Türkiye’de ilk ve tek olma özeliği gösteriyor. Bu proje kapsamında il genelinde özel eğitim öğrencilerinin yetenekleri öğretmenlerimiz tarafından ön tespiti yapıldı. Yapılan değerlendirme neticesinde bilim teknoloji, görsel sanatlar ile müzik alanında yetenekli olduğu tespit edilen öğrencilerimiz Karaman Bilim ve Sanat Merkezinde akranlarıyla beraber yeteneklerine uygun olarak eğitimler almaya başladı. Eğitimler sonucunda öğrencilerimiz fevkalade çalışmalar ortaya koydu” dedi.  

“YETENEK BÜTÜN BİREYLERDE VAR OLAN BİR ÖZELLİK VE ÖNEMLİ OLAN BUNLARIN TESPİT EDİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ”

Özel eğitim öğrencilerinin yeteneklerinin tespit edilerek geliştirildiği zaman olağanüstü işlerin ortaya çıktığını dünya genelindeki çok güzel örnekleri mevcut diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, “Yeteneği tespit edilmeyen birey kalmasın ilkesinden hareketle çıktığımız yolda gönüllük esasına göre öğretmenlerimizde bu projeye destek veriyor. Projedeki hedefimiz alan taramasını genişleterek il geneline yayabilmek. Yetenek bütün bireylerde var olan bir özellik, önemli olan bunların tespit edilmesi ve geliştirilmesi. Bizim amacımız bu öğrencilerimizi tespit edip eğitim ortamlarını hazırlamak. Bu çalışmalarda aldığımız geri dönütlerde eğitim alan öğrencilerimizin ve ailelerin mutlu olduğunu gözlemledik. Bu anlamlı projede emeği geçen Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman’a, BİLSEM öğretmenlerine, Üstün Yetenekliler Teknoloji Araştırma Derneğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açıklamalar sonrası özel öğrencilerle görsel sanatlar sınıfında resim çizen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt onlarla bir süre sohbet etti.  Renk cümbüşü içerisinde resimlerini çizen özel öğrencilerin mutluluğu tarif edilmezdi. Daha sonra bilim ve teknoloji sınıfında kodlama eğitimi alan öğrencilerin sınıfını ziyaret eden Abdurrahman Kurt, projeye gönüllü katılan öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ayrıca, Engelin engel olmadığını belirten Karaman BİLSEM Müdürü Ayhan Zerman; “Engelin engel olmadığı düşüncesi ile beden ve zihinsel engeli olan bireylere, yetenekleri doğrultusunda eğitimler veriyoruz. Onların yüzündeki mutluluğu görmek, beceri düzeylerini geliştirebilmek ve bu sürece şahitlik etmek bizleri mutlu ediyor. Bu proje kapsamında destek veren tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak müzik eğitimi alan öğrencinin sınıfına misafir olan İl Müdürü Vekili Abdurrahman Kurt, öğretmeninin piyanoyla eşlik ettiği öğrencinin söylemiş olduğu şarkıyı büyük bir beğeniyle dinledi.

Karaman Bilim ve Sanat Merkezindeki özel öğrencilere gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.