Karaman İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği ve Okul Yönetimi “Bu çocuklar Bize Emanet “ temalı ilk geniş katılımlı 3. istişare toplantısını “Özcan Plaza VİP Salonunda” gerçekleştirdi. Okul annelerine yönelik olarak düzenlenen istişare toplantısı hep beraber yapılan kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrası Eğitimci-Yazar İbrahim Taşer “Örnek Bir Anne Olabilmek” konulu bir konferans verdi. Konferansta özellikle çocuk eğitiminde annenin rolüne vurgu yapan Taşer; “Eğitimin anne karnında başladığını ve çocukların başta odaları olmak üzere her zaman ve zeminde ilgi ve dini terbiye ile donatılması gerektiğini” söyledi. Ayrıca “Çocuklarımızın yetişmesinde iyi bir okula, iyi bir hocaya teslim etmek anlayışının doğru olmadığını, asıl meselenin örnek ve tutarlı bir anne ve sağlıklı bir aile olabilmek olduğunu” ifade etti. 
Konferans sonrası söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Adem Gümüş ; ”Çocuklarımızın akademik eğitimleri yanında ahlak ve maneviyat eğitimleri için uygulamaya koydukları programları anlattı. Yapacakları her türlü faaliyetin öncelikli olarak annelerin desteği ve gayreti ile başarıya ulaşacağını ve el birliği ile okulun ve öğrencilerinin zaman içerisinde hem Karaman’ın hem de ülkemizin en gözde ve okulları arasında yer alabilmesi için tüm gayretleri ile okul idaresinin yanında olacaklarını” söyledi. 
Annelerin görüş ve önerileri sonrası söz alan okul Müdürü Ziya Güler ; “Çocuklarımızın madden ve manen donanımlı birer fert olabilmeleri için çalıştıklarını ve bu yıl ilk mezunlarını verecek okulun bundan sonrasının daha da güzel olacağını“ ifade etti. Yaklaşık üç saat süren istişare toplantısı annelerin memnuniyet ifadeleri ile son buldu. 1 Mayıs 2016 Pazar günü yine Özcan Plaza VİP salonda aynı saat de babalarla birlikte yapılacak istişare toplantısına konferansçı olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in katılacağını ve tüm öğrenci babalarının davetli olduğu belirtildi.