Karaman Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu, idare- öğretmen ve okul aile birliği işbirliği ile Mevlidi Nebi haftası programı tertip edildi.

Okul konferans salonunda yapılan programa öğrenciler, veliler ve Karaman ÖNDER İmam Hatipler Derneği Başkanı Mehmet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İmam-ı Azam İmam Hatibi Mehmet Şimşek yaptı.

Peygamber ve gençlik konulu konferans veren İmam Azam cami imam hatibi Mehmet Şimşek, öğrencilere peygamberi rehber edinerek vatanını milletini seven bir nesil olmaları konusunda nasihatlerde bulundu.

Program sonunda Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunda her ay düzenlenen “Gözümün Nuru Namazımı Kılıyorum” etkinliğinin ödül töreni gerçekleştirildi. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakının anlatıldığı programda öğrenciler, şiir ve ilahiler seslendirdi.

Renkli görüntülere sahne olan programda öğrenciler tarafından hazırlanan ve içerisinde Hz. Muhammed'in sözlerinden ders çıkarılacak nitelikte olan tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı.

Törende, 4 öğrenciye tablet bilgisayar, 4 öğrenciye 800 TL değerinde hediye çeki ve etkinliğe katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Okul Müdürü Halit Temiz yaptığı konuşmada, “Bu ve buna benzer etkinliklerin artarak devam edecek. İmam hatip neslinin maddi ve manevi her açıdan idealist yetişmesini hedef edindik, bu konuda bize yardımcı olan öğretmenlerime, hayırsever vatandaşlarıma ve Okul Aile Birliğine çok teşekkür ediyorum” dedi.