Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencileri, 18 yıllık zirve geleneğini devam ettirdiler. Yeni sisteme göre, Nitelikli Okullara  %10' luk kontenjan ayrılırken, Özel Babaoğlu Ortaokulu, öğrencilerinin %62'sini Türkiye'deki nitelikli okullara yerleştirdi.

Sınav sonuçlarını değerlendiren Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Ün:"2017 yılında Teog sisteminin son sınavını il birinciliği ve 12 tam puan ile kapatan okulumuz,  Millî Eğitim Bakanlığının Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi yerine liselere geçişte uygulanacak yeni modele ilişkin açıklamalarının ardından çalışmalarını hızlandırdı. Değişen sisteme çok hızlı bir şekilde adapte  olarak, yeni sınavın yeni soru içeriklerini öngörüp, öğrencilerimizi ve velilerimizi hızlı bir şekilde bilgilendirip, çalışmalarımızı yeni sisteme uyarlayıp, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları  ile sınavımızı başarılı bir şekilde tamamladık.

Özellikle sınav soruların zorluk düzeyinin yükselmesi ve soru tarzının değişmesini göz önünde bulundurduğumuzda elde ettiğimiz sonuçlar Babaoğlu Eğitim Kurumlarının değişen her sisteme kolaylıkla adapte olup yine zirveye ulaşılabildiğini bizlere göstermiş oldu.

Türkiye genelinde sınava giren bütün öğrencilerinden sadece %10'unun nitelikli okullara yerleşebileceği LGS' de yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrencilerimizin %62’si nitelikli okulları kazandılar. 84 öğrencimizin 38’ini Devlet Fen Liselerine yerleştirerek, % 45 Devlet Fen Lisesi oranımızla bu alanda en iyi olma özelliğimizi devam ettirdik. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin Türkiye'nin en seçkin liselerine yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Türkiye'nin aydınlık geleceğine armağan edeceğimiz özgüveni yüksek güçlü bireyler yetiştirmek üzerine kurduğumuz Babaoğlu felsefesi ile uğurladığımız öğrencilerimizin her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Destekleri ile hep işimizi kolaylaştıran tüm öğrenci velilerimize, gece gündüz demeden çalışıp üstün gayretleri ile sınav tarihimizdeki yüksek başarıları öğrencilerimize ve bize yaşatan çok değerli öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.