Aydın’da gençlerin zararlı alışkanlıklardan vazgeçip hayata daha iyi hazırlanması ve özellikle uyuşturucu ve internet bağımlılığından kurtulmaları amacıyla ‘Hayatın içindeyiz’ projesi başlatıldı. İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor Baknalığı tarafından desteklenen projenin açılışı ‘Gençler geleceğimizdir’ konferansı ile start aldı.

İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Gençler geleceğimizdir’ adlı konferansına konuşmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu katıldı. Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen seminere velilerin yanı sıra gençler yoğun ilgi gösterdi.

Projenin ana konusunun bağımlılıkla mücadele olduğunu belirten Proje Koordinatörü Ayhan Karakuş, “Bunun yanında günümüz teknoloji çağında gençlerin kendilerine oluşturdukları sanal dünyadan gerçek dünyaya hareketliliğini ve içinde bulundukları tehlikeli durumun farkına varmalarını sağlayarak, hayatın içinde aktif rol almalarını sağlamaktır. Gençlerde bağımlılık ve teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalıklarını artırmak için bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Proje kapsamında; Teknoloji bağımlılığı seminerleri, okuma atölyeleri, kitap dağıtımı, dil kursları, milli ve manevi gelişimi destekleyen kültürel geziler, geleneksel el sanatları kursları, doğa yürüyüşü ve piknikler, sportif turnuvalar, eğlenceli yarışmalar, değerler eğitimi seminerleri, konferanslar ve kamplar düzenleneceği belirtildi. 10 ay sürecek ve dolu dolu geçmesi planlanan projeye katılımın ücretsiz olduğu belirtildi.

Daha sonra konuşan İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Recep Gezir ise gençliğin önemine vurgu yaptı.

Program daha sonra Prof Dr. İbrahim Emiroğlu’nun “Gençler Geleceğimizdir” konulu konferansı ile devam etti. Gençlere ve ebeynlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Emiroğlu, “Genç, her adımını, kendisini ileriye, gelişmeye, maddi-manevi yönden yükselip yücelmeye taşıyacak şekilde atmalıdır. Her gelecek geçmişte hazırlanır. Bu yüzden gençler hep gelecek derken, daima geriyi, dünü, tarihi de hesaba katmalı, geçmişin dersini ibretini, öğreticiliğini asla ihmal etmemelidir. Gençlik; sağlık, güç ve kuvvettir. Ancak bedenin sağlığı ve gücü; ruhsuz, inançsız ve maneviyatsız bir işe yaramaz. Hatta bazen şerre alet olur. Dolayısıyla gençler, beden-ruh, madde-mana, dünya-ahret dengesini kurmalıdırlar. Gençliğin en parlak ve vazgeçilmez ufku ise ahlak olmalıdır. Gencin işi, mesleği, durumu, konumu ne olursa olsun, ahlâk değişmeyen kıymet ölçüsüdür” dedi.