Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Otonom İnsansız Hava Araçları Üretimi/Bakımı İçin Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirilmesi” projesi MEVKA tarafından kabul edildi.

MEVKA tarafından desteklenerek gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısı Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Düzenlenen tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Proje kapsamında özellikle 2020-2021 yılında yeni açılmış olan Savunma Elektronik Sistemleri, Yazılım geliştirme, Ağ ve Siber Güvenlik dallarında okuyan öğrencilerin nitelikli eğitim görebilmelerini sağlamak için bir alt yapı sağlanacak. MEB ders müfredatlarına giren Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Dijital Tasarım, Nesnelerin İnterneti, Robotik ve Kodlama ve Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları gibi derslerin okutulabilmesi için eğiticilerin eğitimi sağlanacak ve kurulacak atölyelerde bu derslerin uygulamaları yapılabilecek. Kurulacak İHA özelindeki otonom araç üretim ve görüntü işleme ve yapay zeka ile Programlamaya dayalı atölyelerde, proje tabanlı, uygulamalı, somut çıktıları olan ve sanayi üretimine yönelik araçlar üretilerek bu alandaki ulusal istihdama katkı sağlanacaktır.

Projedeki ana unsur, kurumun eğitim alt yapısını güçlendirerek, öncelikle öğrencilerin atölye eğitim çalışmalarına katkı sağlayıp, alanında örnek çalışmalar yapmış firmalardan eğitim alarak oluşturulacak olan atölyelerde geleceğin tasarımcılarını, yazılımcılarını, yapay zeka çalışanlarını ve savunma sanayisine güç katacak yenilikçi, girişimci bireyleri yetiştirmek ve istihdam etmektir.