İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde öğrencilerle buluşacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, geçen yıl başlattığı Meslek Tanıtım Seminerleri’ne bu yıl da devam ediyor. Üniversite, meslek tanıtım seminerleriyle konusunda uzman hocalar eşliğinde liselerde meslekleri tanıtmayı, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatmayı hedefliyor.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, geçtiğimiz yıl 15 ilde 150 lise ve bin öğrenciye ulaşıldığını belirterek, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken öğrencilerin kendi becerilerini, ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.

Altınbaş Holding bünyesindeki şirketlerle yaptığı uzun süreli staj programlarıyla, iş dünyası ile iç içe eğitim anlayışını gerçekleştirmeyi amaçladığı öğrenilen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tıp, eczacılık, fen-edebiyat, güzel sanatlar ve tasarım, hukuk, iktisadi idari bilimler, mühendislik ve mimarlık fakültelerinden akademisyenleriyle, öğrencileri bir araya getiriyor.

İKBU akademisyenleri, 4 Kasım Salı günü Tekirdağ, 5 Kasım Çarşamba günü Edirne ve 6 Kasım Perşembe günü ise Kırklareli’nde öğrencilerle buluşarak, onlara hem sınav stresi ve sınav stratejileri konusunda hem de iş alanları ve meslekler hakkında farkındalığı artırıcı seminerler gerçekleştirecekler.