Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 5N 1K Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İletişimin 4 Şeritli Yolu ve Mutluluk’ konulu konferans düzenlendi. Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’ın verdiği konferansa KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda gerçekleştirilen konferans, dinleyicilere keyifli anlar yaşatırken katılımın yoğun olduğu görüldü. 

“İletişimin amacı ortak hareket etmek”

Videolar ve slaytlar eşliğinde anlatımlarda bulunan Burak Yilmaz, iletişimin insanı diğer canlılardan ayıran en temel olgu olduğunu belirterek, insanın yüzlerce iletişim becerisi ile donatıldığını söyledi. İletişimin temel amacının insanlarla ortak hareket etmek olduğunu ifade eden Yilmaz, “İnsan fert olarak yaratılmıştır fakat esas amaç ortak hareket etmektir. Çünkü başarı her zaman ortak hareket eden toplumların olmuştur.” dedi. 

“Kendini beğenmiş insanlar başkalarıyla iletişim kuramaz”

Kendini beğenmiş insanların başkalarının fikirlerine de saygı duymayacağını söyleyen Burak Yilmaz, “Bu tip insanlar kendi düşüncelerinin doğru olduğunu düşündüğü için başka fikirlere kapalı olur. Okumak ve öğrenmek gereği duymadığı için de kendi ile iletişim kuramaz. Bu insanlar kendi ile iletişim kuramadığı gibi başkalarıyla da iletişim kuramaz.” şeklinde konuştu. 

“Bedenimiz ruhumuzun üzerinde elbisedir”

Burak Yilmaz insanların genelde iç güzelliklerinden ziyade dış görünüşleriyle ilgilendiğini belirterek, “O çok uğraştığımız bedenimiz sadece ruhumuzun üzerinde bir elbisedir. Bizim için önemli olan aynaya baktığımız esnada gördüğümüzle değil görmediğimizle ilgilenmek olmalıdır. Kibirden vazgeçmenin yolu ruhu geliştirmekten geçer.” ifadesini kullandı.

“Üslup iletişimin en önemli kuralıdır”

İnsanlar arasında kullanılan üslubun önemine dikkat çeken Yilmaz, “Çevre ile iletişimin birinci kuralı üsluptur. Hepiniz bir gün bir yerlerde hizmet vereceksiniz. Hizmet vereceğiniz yerde hizmet hastası olmak kadar üslup ustası da olmanızı size tavsiye ediyorum. Çevre ile iletişim kurmanın en önemli kuralı budur.” diye konuştu.  

“İletişimin 4 Şeritli Yolu”

İletişim kurmanın dört şeritli yolu olduğunu belirten ve bu yolları açıklayan Burak Yilmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “İletişimin birinci yolu kendinle iletişim kurmaktır. Kendimizle iletişim kurmak için kibirden kurtulmamız gerekiyor. Kibirden kurtulmak için de insanın ruhunu geliştirmesi gerekiyor. İletişimin ikinci yolu ise Allah’la iletişimdir. Üçüncü yolu çevre ile iletişim. Çevre ile iletişimin de kuralları var. Üsluba dikkat etmek, eleştiriye açık olmak, halden anlamak, gıybet ve dedikodu yapmamak, farklılıkları kabul etmek de çevre ile iletişimimizde unutmamamız gereken şartlar. İletişimin dördüncü yolu ise aile ile iletişimdir. Aile içindeki kırgınlıkların sıcağı sıcağına konuşularak çözülmesi gerekir. Çocuklar her zaman gördüğünü yapar. Onların nasıl olmasını isterseniz sizin de ona göre davranmanız gerekir.”

Konferansın ardından KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’a plaket verdi. Burak Yilmaz daha sonra takipçilerinin isteklerini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi.