İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, liselere geçiş için yapılacak merkezi sınava sayılı günler kala Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda eğitim yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantı ile yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara katılmaları için çalışmaların tamamlandığını belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan,"06 Haziran tarihinde Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınava ilişkin hazırlıklarımız tamam. 76 okulumuzda, 264 sınav salonunda 738 öğretmen ile 3 bin 568 öğrencimiz için okullarımız sınava hazır hale getirildi. Şube müdürlerimiz okulları ziyaret ederek hazırlıkları yerinde inceledi. Öğrencilerimizin hijyen koşullarında güvenli bir şekilde sınava girmeleri adına sınav yapılacak tüm okullarımıza maske, dezenfektan ve koruyucu ekipmanları gönderdik.” dedi.

Öğrencilerin kendi okullarında gireceği sınav için rehber öğretmen ve gözetmen öğretmen görevlendirmelerinin tamamlandığını ifade eden Çalışkan, “Sınavda görevli okul yöneticileri ve öğretmen arkadaşlarımıza da gösterdiği hassasiyet ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Velilerimiz de salgın sürecinde biz eğitimcilerin ve öğrencilerin yanında olarak desteklerini esirgemediler. Sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gönül rahatlığı ile sınavın gerçekleşmesi için tedbirler alındı. İnşallah sonuçları itibarıyla bizler, velilerimiz ve öğrenciler için tüm beklentileri karşılayacak bir sınav olacak. Tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından sınavlardan sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Balkaya iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavın uygulanması ve dikkat edilecek hususlara yönelik okul yöneticilerine bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı soru cevapların ardından iyi dilek ve temennileri ile son buldu.