Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursuna Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları (Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü) da eğitici görevlendirerek destek verecek.
Öğretmenlere yönelik ilk kez düzenlenecek eğitim için , son müracaat tarihi  5 Eylül Cuma sona erecek. Eğitimle çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirilecek öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması hedefleniyor.

Bu program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi, Ormanların Faydaları, Türkiye’nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Etkileri, Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Alınacak Önlemler,  Küresel Isınma, İklim Değişikliği,  Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez Enerji Kaynakları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği, Enerji Verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarılacak, eğitimin son gününde ise  yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması  yapılacak.

09 Eylül Salı günü başlayacak olan  Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Programı, 12  Eylül Cuma günü sona erecek ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

Detaylı bilgi için: Süleyman ÇELİK ( Karaman ÇEKÜD Temsilcisi )  0535 567 30 97     www.cekud.org.tr