Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Ulukışla geneli ortaokul ve lise düzeyi öykü yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Ulukışla Kaymakamı Muhammed Güzel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan’ın katıldığı ödül töreni öğrenci öğretmen ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Ulukışla ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında ilçe geneli her okul düzeyinde gönüllü öğretmenlerden oluşan bir komisyon tarafından ayın değeri belirlenip etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak da ilçe geneli öykü yazma yarışması düzenlendi ve gelen öykülerin değerlendirilmesi sonucunda finalistler belirlendi. Finalistlere Ulukışla Kaymakamı Muhammed Güzel, Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan ve Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Kaplan ödüllerini verdi.

Ayrıca ödül töreninde söz alan İlçe Değerler Eğitimi Komisyon Başkanı Lokman Kara : ‘‘Bu gün burada ilçe geneline yönelik çok güzel bir etkinliği neticelendirmekteyiz. Çocuklarımızın duygu dünyalarına kapı aralayan ifade becerilerine katkı sağlayan ve kendi öz yeteneklerini ortaya koymalarına fırsat veren çok güzel bir çalışma bu yarışma ile ortaya çıkarılmıştır. Bu başarılı çalışma ilçemize örnek teşkil etmektedir’ dedi.

Lise düzeyi dereceye girenler birinci Didem Aldemir ( Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi) ikinci Şifa Gürkan( Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi), üçüncü Emine Kaymaz (Ulukışla Anadolu imam-Hatip Lisesi). Ortaokul düzeyi dereceye girenler ise birinci Fadime Varlı (Darboğaz Ortaokulu), ikinci Çağdaş Yetiş (Darboğaz Ortaokulu), üçüncü Ramazan Bay (Kurtuluş Ortaokulu) ödüllerini aldı.